Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Dags för terräng-SM!

Kommande helg arrangeras terräng-SM i Eskilstuna och Spårvägen ställer upp med nästan alla sina bästa löpare. Medaljchanser finns mer eller mindre i alla klasser med undantag för de kvinnliga junior- och ungdomsklasserna.

Hela tio spårvägare är anmälda på M 4 km och bland dem finns Olle Walleräng som vann SM-titeln på distansen 2010. Han kommer att lokalt stöd eftersom han är född och uppväxt i Eskilstuna.
– Det ska bli kul med SM på hemmaplan! Jag vilade ganska länge efter skadan i 5000 m-loppet på SM men har tränat på i några veckor nu så vi får se hur långt det räcker på lördag, säger Olle.
En bra medaljchans finns det också i lagtävlingen där Spåret i fjol var trea och tog guld både 2009 och 2010. Bland övriga spårvägare på korta banan märks Alexander Palm och John Foitzik.

– Vi har lag anmälda i alla manliga klasser, seniorer, juniorer och ungdomar och på båda seniordistanserna på damsidan så där ska det kunna bli ett antal medaljer, säger coach Kent Claesson.
På 12 km återfinns bl a Alexander Söderberg, Foitzik, Fredrik Uhrbom och Mats Granström. Den senare gör sin första TSM-start på fyra år.

På kvinnliga 4 km är sex spårvägare anmälda, bl a Frida Aspnäs, Cecilia Norrbom och Elina Johansson. Och på bl a “åttan” Frida, Cecilia och Sara Sjökvist.
Ett riktigt starkt lag återfinns i P19 i form av Wille Levay, Kalle Berglund och Anders Fox.
Allt om terräng-SM i Eskilstuna.