Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Moa på väg mot bronsmedaljen! Till vänster tvåan Gafijatullina. Foto: Deca Text & Bild

Brons för Moa på junior-EM!!

Moa Hjelmer följde upp sitt fina försökslopp på 400 m vid junior-EM i Novi Sad igår med att springa ännu fortare i finalen – 54.01 – och därmed ta brons! Det är Sveriges första medalj i dessa mästerskap!

Moa satte personligt rekord i gårdagens försök med 54.07 och förbättrad i finalen kl 17.55 på fredagen den tiden till 54.01. Hon visade därmed åter att hon alltid är som bäst när det verkligen gäller! Trots att hon fick flera veckor på försommaren störda av sjukdom så hittade hon ändå formen och kunde infria den målsättning hon satte upp redan i vintras – att ta medalj!
Det blev inte oväntat Ukrainas Julija Baralej, som var försökssnabbast, som vann och med 52.80 var segermarginalen hela sju tiondelar till Lilija Gafijatullina som persade med 53.51. Moa var en halvsekund efter men hade marginal till fyra – Ukrainas Olga Zemljak, 54.46. Finalfältet innehöllförutom Moa tre ukrainskor, två ryskor, en italienska och en turkiska.
Medaljen är Spårvägens fjärde i ett internationellt juniormästerskap för 19-åringar. 1989 tog Leif Jonsson JEM-brons på 200 m i Varazdin, 1991 sprang Åsa Carlsson hem samma valör på 400 m häck i JEM i Thessaloniki och 2000 tog Niklas Arrhenius JVM-silver i diskus i Santiago.
Resultaten från JEM i Novi Sad.