Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Bronslaget på 4x1500 m. Fr v Daniel Norberg, Fredrik Uhrbom, Olle Walleräng och Karim Mohammadi. Foto: Jonas Hedman

Brons för herrarna på 4×1500 m

Efter guld i fjol blev det denna gång brons för Spåret på den längsta stafettdistansen som genomfördes i regn på Källbrinks IP i Huddinge. 

Första sträckan genomfördes i väldigt lugnt temp och det var inte förrän på andra det började hända saker. Hässelby hade en ledning ut på tredje sträckan men Adil Bouafif fångades in av Hammarbys Joni Jaako och Spårets Olle Walleräng och de tre klubbarna växlade i stort sett samtidigt. På sista sträckan drog Hässelbys 3:36-löpare Nacerddine Hallil med Hammarbys Johan Hydén och Spårets Karim Mohammadi i rygg.
Farten trissades upp, Karim fick släppa på sista varvet och Hydén och Hallil kom in sida vid sida på upploppet. Hydén var starkast och vann med en sekund på 15:56.63. Spårets bronstid var 16:07.26 – åtta sekunder sämre än i fjol.

Karim hängde till sista varvet
Bronslaget bestod av Daniel Norberg (som vann förstasträckan), Fredrik Uhrbom, Olle Walleräng och Karim Mohammadi. Nyförvärvet Johan Walldén, som i fjol gjorde 3:42, kunde inte vara med på grund av skada.
Tyvärr fick Spåret inte ihop något kvinnligt lag på 3×1500 m och det blev bara en seniorstart på damsidan på hela stafett-SM-helgen.
Resultaten.