Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Kalle Berglund – Sveriges fjärde bäste junior genom tiderna på 800 m! Foto: Deca Text&Bild

Bragdlopp av Kalle – sjua i JVM-finalen!!

Avslutningsdagen av junior-VM i Eugene, Oregon, blev riktigt bra ur Spårvägen-synvinkel eftersom blott 18-årige Kalle Berglund satte personbästa också i finalen där han slutade sjua på 1:47.31 – personligt rekord med över sekunden och endast 0.16 från seniorklubbrekordet. 

De två kenyanerna satte upp ett brutalt tempo som ingen vågade eller kunde följa med i. Övriga sprang helt enkelt bara så snabbt de kunde och Kalle gjorde ett lopp nästan över sin förmåga när han spurtade in som sjua på 1:47.31!!
Han noterade 1:50.99 i försöken som tvåa i sitt heat och sänkte i semifinalen perset med nästan sekunden till 1:48.87. I finalen förbättrade han den tiden med över sekunden till 1:47.31! En tid som placerar honom på fjärde plats genom tiderna bland Sveriges alla juniorer och på artonde plats bland seniorerna. En fantastisk prestation!
Kalle kommer från Olofström i Blekinge, bor i Växjö och tävlar i Spårvägen sedan årsskiftet. I Växjö går han på Friidrottsgymnasiet där han pluggar el och har Janne Bengtsson som tränare. Han har stor del i Kalles framgångar!
I Växjö bor även klubbrekordhållaren (1:47.15) Johan Svensson och han och Kalle kör en del pass ihop och det blir förhoppningsvis ännu fler i framtiden.

Lysande insats även av Wille
Spårvägen hade två tävlande med i Eugene förutom Kalle Berglund också Wille Levay på 1500 m. Båda tog sig till final och gjorde på Hayward Field sina två bästa tider hittills i karriären. Inget kunde bättre passa in på uttrycket “bäst när det gäller”!
Nästa sommar går junior-EM i Eskilstuna och båda är tillräckligt unga för att kunna vara med även då!

Resultaten