Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Cecilia Norrbom, t v, och Frida Aspnäs var de som lyckades bäst av spårvägarna i Europacupen i terräng för klubblag. Foto: Kent Claesson

Bra EC-insats i snö och lera

Spårvägens damlag blev fyra i Europacupen i terräng för klubblag som avgjordes i turkiska Kastamonu den 7 februari. Bästa individuella placeringen nådde Cecilia Norrbom på 15:e plats på den 6 km långa banan.

Kastamonu ligger 800 m över havet i norra Turkiet och tävlingarna hölls på 1100 m en bit utanför stan. Vi visste innan att det kunde vara kallt och eventuellt snö. Efter 3,5 timmes bussresa från flygplatsen i Ankara till Kastamonu mitt i natten anande vi ännu mer att det kunde bli tuffa förhållanden, då vi åkte över ett bergspass på 2000 m höjd. Ett snöfall och dimma gjorde att sikten var minimal längs vägen och mycket riktigt visade det sig att bansträckningen var täckt av ett decimetertjockt lager av snö med lera under när vi inspekterade banan dagen före tävlingen.

Utslagsgivande bana
Banan var tuff och utslagsgivande precis som det ska vara i terränglopp. På tävlingsdagen var det en fin vinterdag med några minusgrader och strålande sol. I årets tävling var det färre lag än väntat. Endast fem kvinnliga lag var med mot 13 förra året. Bland de lag som var med fanns det riktigt bra löpare från Turkiet, Spanien och Portugal vilket gjorde att en pallplats skulle bli svår att nå. Våra tjejer slog ett lag från Schweiz och gjorde godkända insatser. Fältet blev rätt snabbt uppsplittrat och tjejerna fick kämpa på i snön och leran.

Cissi hade häng på Dulce Felix
Cecilia Norrbom gjorde ett mycket bra lopp och kom på 15:e plats individuellt och var bara 15 sekunder bakom Dulce Felix från Portugal som gjort 1:08 på halvmaran. Vann gjorde Irene Cheptai från Turkiet. Bakom Cissi kämpade Frida Aspnäs till sig en 17:e plats och Mikaela Larsson blev 18:e. Elina Johansson hade länge fjärdeplatsen i laget men tröttnade på slutet och blev passerad av Lena Örn som glädjande nog är tillbaka efter en lång skadeperiod. Hon bblev 19:e och Elina blev 20:e. Louise Ringström sprang in på 26:e plats.

Resultat Europacupen i terräng, Kastamonu, TUR, 7/2 2016
K 6 km terräng

15) Cecilia Norrbom 23:17
17) Frida Aspnäs 23:57
18) Mikaela Larsson 24:15
19) Lena Örn 24:45
20) Elina Johansson 24:59
26) Louise Ringström 25:57
Resultatlistan
Så gick det för killarna i Europacupen i terräng för klubblag 2015