Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Blaschke siktar högt

"Jag har gjort en internationell mästerskapsstart och det ska bli fler innan jag slutar". Det säger Joakim Blaschke, Månadens spårvägare för februari. Motiveringen lyder "För flera bra lopp på 60 m häck och ett nytt personligt rekord på 60 m slätt".

Joakim Blaschke bytte den gångna innesäsongen ut KA2:s röda linne mot Spårvägens blå. Han är född 1977 och började träna ordentligt som fjortonåring även om han fortsatte med fotbollen upp till 20. Joakim är född och uppvuxen i Karlskrona men flyttade 2003 till Göteborg. Där jobbar han heltid som försäkringskonsult med tjänstepensioner som specialitet. Mycket kvalitet Hans träningsfilosofi skiljer sig från mängden. ? Jag kör högst fem pass i veckan men det är extremt hög kvalitet på allt jag gör. All löpning ligger till exempel alltid nära maxfart. Träningskompisen Robert Kronberg kör exakt lika. ? Det är inget att rekommendera för en aktiv som är 19 år men många som kommit en bit upp i åren borde fundera på sitt upplägg. Det är inte jobbet som hindrar mig från att träna mer men jag ser ingen mening med det. Joakim betraktar inte sin ålder (han är 30 år) som något problem. ? Jag har absolut inte nått mitt max men det vet jag inte om jag kommer att nå heller. Att prestera efter 30 handlar mest om att vilja eller inte vilja. Mot nya mästerskap Joakim Blaschke siktar på internationell nivå men sett i ett snävare spårvägsperspektiv utgör han en kraftig förstärkning inför lag-SM-finalen där vi inte haft en riktig kort häcklöpare sedan Henrik Värendhs dagar. Även på 4×100 m på stafett-SM kan Joakim bli ett bra tillskott. ? Jag har gjort ett internationellt mästerskap (EM i Göteborg 2006) och det ska bli fler innan jag slutar, lovar Joakim. Jan Ahlström Joakim Blaschkes personliga rekord 60 m 7.02 (2008) 60 m häck 7.87 (2007) 100 m 10.90 (2006) 110 m häck 13.77 (2006)