Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Åtta spårvägare i Finnkampen

Kommande fredag-lördag avgörs Finnkampen i Helsingfors och Spårvägen kommer ha hela åtta aktiva med i truppen – fyra män och fyra kvinnor. Henrik Skoog och Niklas Arrhenius dubblerar.

När förbundskapten Stefan Olsson på måndagen presenterade den svenska truppen så innehåller den fler spårvägare än kanske någon gång tidigare. Och då ska man tänka på att två spårvägare som hade varit givna i två individuella grenar plus stafett inte är med på grund av förhinder.

• Fredrik Uhrbom är inne i sin bästa säsong hittills och gör nu en efterlängtad finnkampsdebut. Detta på 5000 m efter det övertygande gatloppet i Södertälje i lördags.

• Henrik Skoog springer hinder på lördagen och gör sedan sin andra milstart någonsin på bana på söndagen. Efter att ha brutit i debutloppet våren 2007 så kommer han nu få en tid och tar därmed plats i Adelskalendern (summan av de bästa tiderna på 800, 1500, 5000 och 10 000 m).

• Joakim Blaschke har gjort flera finnkamper tidigare och känns given i laget efter sitt SM-silver.

• Niklas Arrhenius kör både diskus och kula. 2004 vann han diskus i Finnkampen.

• Lilian Magnusson springer 10 000 m och ska försöka försvara sin seger på Ullevi 2007.

• Lena Örn är finnkampsdebutant och springer 3000 m hinder. Efter hennes jättepers på SM i Västerås på 10:08 ska det bli intressant att se om hon kan putsa den tiden.

• Jenny Isgren hoppar höjd. Förhoppningsvis kan årsbästat på 1.80 förbättras.

• Karin Engström har kastat övertygande i slägga hela sommaren. Hon imponerade när hon tog SM-silver för tre veckor sedan och kan kanske förbättra sitt klubbrekord ytterligare.

Fyra som inte kan vara med
De spårvägare som skulle varit med om inte om varit är Thomas Nikitin på 400 m, 400 m häck och långa stafetten. Han vann SM på de båda individuella distanserna men drabbades av en sträckning i låret efter SM och kan inte vara med. Inte heller Moa Hjelmer kommer vara med (bröllop). 200 m, 400 m och 4×400 m hade annars varit det tänkbara tävlingsscenariot för henne.
Leif Arrhenius (diskus) är tillbaka i USA och tackade nej på grund av vikande formkurva. Mattias Sunneborn är inte kvitt den bristning han drabbades av på SM i Västerås. Annars hade han hoppat längd.
Men trots alla spårvägare som inte kunde vara med så är det frågan om inte åtta aktiva är nära på klubbrekord!

Spårvägarna i Finnkampen i Helsingfors 29–30 augusti 2008
M 5000 m: Fredrik Uhrbom
M 10 000 m och 3000 m hinder: Henrik Skoog
M 110 m häck: Joakim Blaschke
M Kula och diskus: Niklas Arrhenius
K 10 000 m: Lilian Magnusson
K 3000 m hinder: Lena Örn
K Höjd: Jenny Isgren
K Slägga: Karin Engström

Medel-långdistanstränaren Kent Claesson är en av landslagscoacherna.

Vår kulstötare Daniel Ståhl är uttagen till ungdomsfinnkampen som avgörs samtidigt.

Hela finnkampstruppen