Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Johan Svensson, t v, och Karim Mohammadi var etta-tvåa på 800 m på Raka Spåret i söndags och båda reprensenterar Sverige i landskampen på lördag. Foto: Deca Text&Bild

Åtta spårvägare i blågult

På lördag den 11 februari drabbar Sverige, Norge och Finland samman i en landskamp i norska Steinkjer. Förbundskapten Stefan Olsson har bland annat tagit ut åtta spårvägare av vilka Johan Svensson och Marvin Tay gör seniorlandslagsdebut på 800 m respektive 60 m häck.

Mattias Sunneborn är onekligen en överraskning i landslaget och så här säger han själv:
– Ja, det här var en bonus för mig, jag har haft som mål att göra comeback i landslaget i sommar i Finnkampen egentligen. Jag känner att jag har kapacitet att hoppa lite till, kanske upp mot 7.55 inomhus, säger Mattias Sunneborn.
– Jag tränar med väldigt hög kvalitet när jag kör men jag vilar också väldigt mycket för att hålla ihop. Har fokuserat lite mer på längdhopp än vanligt den senastye tiden. Har man bara motivationen kan man prestera på hög nivå trots att man är över 40 år, säger Mattias.
Förbundskapten Stefan Olsson är full av beundrar för “Sunnes” prestationer:
– Imponerande av Mattias att fortfarande kunna hoppa så längt. Det blir roligt att se både honom och Michel Tornéus i samma landslag, kommenterar Stefan.
Mattias vann förra helgen DM på 7.40 vilket endast var 12 cm från M40-världsrekordet.

Spårvägarna i landslagstruppen:
Män
200 m Nil de Oliveira och 4×200 m
800 m Johan Svensson och Karim Mohammadi
60 m häck Marvin Tay
Längd Mattias Sunneborn
Kula Leif Arrhenius

Kvinnor
400 m och 4×200 m Moa Hjelmer
Längd Erica Jarder

Notis på friidrott.se
Svenska truppen
Norska truppen
Landskampens webbplats