Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Ebba Tulu Chala nådde den bästa placeringen av spårvägarna i Guadalajara med sin femteplats i juniorklassen. Foto: Deca Text&Bild

Åtta i Europacupen i terräng

Spårvägen ställde för allra första gången upp i Europacupen i terränglöpning för klubblag vilket slutade med en åttondeplats för manliga seniorerna och en femteplats för juniorkillarna. Detta i spanska Guadalajara.

Distansen för seniorerna var 10 km och det var en tuff bana på gräs och lera gjorde det väldigt tungsprunget. Vädret var halvklart med några få plusgrader. Bäst lyckades Olle Walleräng som blev 16:e på 32:09, exakt en minut bakom vinnaren franske Othmane El Goumri. Han gjorde ett bra lopp och plockade placeringar hela vägen.
Där bakom blev Alexander Söderberg 30:e på 32:40 efter en väldisponerad insats, John Foitzik 41:a på 32:59 och Fredrik Uhrbom 55:a på 33:48. Det resulterade i en åttondeplats på 142 platspoäng, vann gjorde spanska klubben J*COE Guadalajara på 51.
Placeringen hade kunnat bli ännu bättre om inte Alexander Palm insjuknat på fredagen och därmed inte följde med.

Juniorkillarna femma

Även i P19-klassen räknades de fyra bästa och där hade vi ett riktigt bra lag på papperet med Ebba Tulu Chala, Wille Levay och Kalle Berglund kompletterade med Gustav Nordling och Valdemar Crispin. Tyvärr blev Wille sjuk och kom inte till start, annars hade det sannolikt blivit medalj i lagtävlingen.
Ebba gjorde ett utmärkt lopp och låg med i täten till ca 2 km återstod av det 6 km långa loppet då han fick släppa. I mål var han femma på 19:48, 24 sekunder bakom segraren Ramazan Karagöz från Turkiet. Även Kalles insats var bra, han fick slita hela loppet och höll ihop det bra och blev 16:e på 20:15. Gustav slutade 38:a på 21:30 och Valdemar 54:a på 23:08.
Spårvägen kvalificerade sig för tävlingen tack vare lagsegrar i terräng-SM i Eskilstuna i höstas i M 12 km och P19 6 km.
Resultatlistan.