Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Alexander Söderberg var bara 24 sekunder från brons på den 8 km långa banan i Dublin. Foto: Deca Text&Bild

Alex tia på U23EM i terräng!

Alexander Söderberg följde upp sina fina NCAA-lopp för tre veckor sedan med att bli tia i U23EM i terräng i Dublin på söndagen. Avståndet till brons var bara 24 sekunder vilket säger en hel del om hur bra loppet var.

Det var vindstilla, 5–6 grader och en flack gräsbana som blev väldigt lerig och tungsprungen. Men det passade Alexander!
– Han gjore ett otroligt imponerande lopp! Han var med från början där framme och lyckades hålla placeringen hela vägen in i mål trots bra motstånd. De tre franska löparna födda 1989 är inte mycket att göra något åt.
Alex prestation var ett snäpp bättre än då han blev 35:a i de stenhårda amerkanska universitetsmästerskapen i terräng (NCAA) för tre veckor sedan. Då hade han 30:20 på 10 km terräng. Han gjorde nu sitt tredje JEM i terräng efter att i P19 ha varit 47:a 2006 och 25:a 2007.
Andre spårvägare i Dublin var Malin Ewerlöf-Krepp som nu 20 år efter JVM-guldet i terräng gjorde sitt första seniormästerskap på samma underlag. Hon gick ut försiktigt och var faktiskt sist iväg från startgärdet men plockade sedan placeringar hela vägen till en slutlig 31:a-plats, bara 36 sekunder bakom Isabellah Andersson som blev bästa svenska på 18:e plats. Det svenska laget blev sjua.
NM-sexan Malin Liljestedt var reserv på hemmaplan.
Alla resultaten från Dublin.