Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Medaljörerna i P15 300 m häck. Fr v tvåan Albin Hedén, Arvika, vinnaren Johan Claeson, Tranås, och Spårvägens Albin Wägmark. Foto: Jonas Hedman

Albin Wägmark tog brons på USM

Albin Wägmark tog Spårvägens första medalj på USM i Vellinge. Detta genom att springa i mål som trea på 300 m häck i P15.

Albin hade 42.98 i försöken på fredagen och tog sig vidare till final på placering som tvåa i sitt heat. Lördagens final gick redan klockan tio på förmiddagen och då blåste det rejält. Han kom in på upploppet som trea men det var stor avstånd mellan de fyra första. Albin höll på att falla på sista häcken men lyckades parera och bronset var aldrig riktigt i fara. Med 41.37 var han en sekund från silvret och blott en tiondel från det personliga rekord han satte på Bauhaus-galan Youth på Stockholms Stadion den i mitten på juni.
– Det var riktigt kul att springa idag! Det här var bara min tredje tävling på 300 m häck så det är lite ovant. Vinden gjorde att det inte var helt lätt att komma rätt till häckarna. Det var mot- och sidvind första hundra meterna och sedan mot på upploppet, säger Albin som tävlar flitigt under helgen.
Vann gjorde Tranås Johan Claeson på 39.31 före Albin Hedén från Arvika.

Imran snuddade vid medalj
På fredagen blev Imran Lernebo fyra i 80 m-finalen i P15 på personliga rekordet 9.48 – bara 0.02 från brons och 0.04 från silver. Han underskred sitt gamla personliga rekord 9.52 även i försök och semifinal men då i en medvind över 2.0 m/s.
På lördagen slutade Gustav Gahne femma i P15-finalen på 800 m med 2:02.90 – personbästa med över två sekunder.
Resultaten