Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Åke Ruus snuddade vid EM-medalj

Tre spårvägare tävlar i veteran-EM i polska Torun som inleddes i måndags och avslutas på söndag. Idag snuddade Åke Ruus vid medalj i M60 diskus där han till slut blev femma på ca 43.60.

Diskustävlingen genomfördes utomhus och det var tolv grader, regn och en ofördelaktig medvind. De flesta kastade under sin förmåga och så även Åke.
– Jag fick egentligen bara till ett hyfsat kast, kring 43.60, och blev femma. Det var inte jättebra men å andra sidan var jag rankade sexa. Vinnaren hade 47 meter, säger Åke vars pers är 46.03 med 1 kg-diskusen från fjolårets veteran-VM då han var fyra och också snuddade vid medalj.
– Nu ska jag in i hallen och kolla på Mattas Sunneborn som leder femkampen inför avslutande 1000 m. För egen del blir det nya tag med viktkastning på lördag, avslutar Åke.

60 m-silver för Sunne

Igår satte Mattias Sunneborn svenskt M45-rekord på 60 m då han i semifinalen noterade 7.16 trots att han tävlar i M40-klassen på IVEM (de internationella reglerna skiljer sig mot de svenska). I finalen blev han tvåa på 7.25, bara tusendelar från guld.
Bengt Rilegård snuddade vid medalj i M45 spjut där han på grund av problem med knäet inte kunde göra sig själv riktig rättvisa.
Mattias avslutar femkampen idag och på lördag kastar Åke vikt.
Resultaten.