Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Aina Griksaite över 14m i tresteg för första gången. Foto: Deca Text & Bild

Aina Griksaite över 14.00m i tresteg och imponerande marathontider

Aina Griksaite vann Litauiska inomhusmästerskapen på 14.08m. Det var första godkända hoppet över dröm 14.00m för Aina. Med det hoppet så ligger Aina mycket bra till för att kvala in till inomhus-EM i Istanbul i början av mars. Aina tävlar där för det litauiska landslaget.

Vilka marathontider av Archie och Linn

I en tidigare artikel berättade vi om ett annat klubbrekord, nämligen Archie Casteel som gjorde utmärkta 2.10.49 i Sevilla marathon. Anders Szalkai hade det tidigare klubbrekord med 2.12.43, satt i Austin, TX 18/2 2001. Nästan på dagen 22 år senare blev det slaget. Archies tid är den fjärde bästa i Sverige någonsin, endast 46s från Mustafa Mohameds svenska rekord. Vi hoppas att detta resultat räcker för att kunna kvala in till VM i marathon i Budapest till sommaren.

Linn Bengtsson sprang också Sevilla marathon och gjorde 2.36.41 i sin andra mara någonsin vilket är imponerande. Halvorna gick på 1.18.15 och 1.18.26 vilket visar på styrka och att det kan gå ännu snabbare i kommande maror. Ska bli kul att se Linn framöver på de längre sträckorna och framförallt i Stockholm Marathon. Linns tid var den tredje bästa i Spårvägens historia.

Vår svensk/norska löperska Josefin Heier sprang norska inomhusmästerskapen i helgen och blev tvåa på 800m med 2.10.58.

Många deltagare på IUDM i Sätra

Vi hade många ungdomar med på inomhus-DM för 12-17 åringar i Sätra denna helg och en separat artikel om DM kommer. Bl.a vann Oliver Ericsson P17 tresteg med 13.95 vilket gör att han toppar årsbästalistan i Sverige med 51cm. Ser bra ut inför JSM i Karlstad till helgen.