Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Niklas Arrhenius – en blå spårvägare i alla lägen! Foto: Kim Christensen

63 meter i tredje tävlingen

Sent på tisdagskvällen svensk tid gjorde Niklas Arrhenius sin tredje diskustävling för året. Och åter visade han att han verkligen ligger på en högre nivå än förra året. Det blev nu en fjärdeplats i La Jolla (San Diego) på 63.26.

Det blåste en motvind på ca 2,5 m/s snett in från höger så förhållanden var riktigt bra, även om det enligt vår kastexpert Åke Ruus hade varit optimalt med 5–8 m/s. Niklas hade serien X, 59.76, X, 61.44, X, 63.26. Världs- och olympiske mästaren Gerd Kanter vann på 69.47.
Detta var Niklas tredje tävling för året och i de två föregående kastade han 65.00 resp 65.46 och var därmed över A-gränsen till VM i Berlin i båda tävlingarna. Gränsen är 64.50 så Niklas var inte långt ifrån nu heller.
I juni kommer han till Sverige för att bland annat tävla i Europacupen och stannar sedan större delen av sommaren. Det stora målet är givetvis VM i Berlin som, om han blir uttagen, blir hans fjärde raka mästerskap.
Lillebror Leif, som förra sommaren blev svensk seniormästare i diskus, genomgick i april en mindre ljumskoperation och kommer därför inte att tävla förrän senare i sommar. Men Leif har siktet inställt på att kasta bra på framför allt SM i Malmö.