Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

32 landslagsfriidrottare i Raka Spåret

När anmälningstiden till Raka Spåret gick ut på fredagskvällen så hade 312 deltagare anmält sig till 345 starter. Av dem har hela 32 tävlat i seniorlandslaget det senaste året! Aldrig i Raka Spårets 15-åriga historia har det varit så bra startfält!

– Det är verkligen kul att vår satsning på att göra Raka Spåret till en av vinterns bästa inomhustävlingar ser ut att lyckas! Stora delar av den svenska eliten kommer hit och riktigt bra startfält är det bland annat på 400 m och i kvinnlig höjd, säger tävlingsledaren Jan Kowalski.
I kvinnliga höjd är åtta stycken 1.80-hoppare anmälda med Trångsvikens Erika Wiklund i spetsen. Erika gled över 1.87 i Göteborg i torsdags och var ytterst nära att klara också 1.90 vilket i så fall varit en centimeter över EM-kvalgränsen. Men Erika och flera andra får chansen på Raka Spåret söndagen den 8 februari!

2.21-hopparen Mehdi
En som hoppade riktigt bra i lagmatchen i Glasgow i lördags var Hellas Mehdi Alkhatib som höjde sitt personliga rekord till 2.21. Med det är han delad elva på genom-tiderna-bästa-listan inomhus.
Den största överraskningen i Glasgow var dock vår egen Moa Hjelmer som hade en fantastisk avslutning i 400 m-loppet och passerade tre tjejer på upploppet fram till seger på personliga rekordet 54.24! På Raka Spåret gör hon en ny intressant start och möter då bland annat Pernilla Tornemark, Josefine Magnusson och Ulrika Johansson som alla gjort under 56 sekunder i vinter.
Intressant blir även manliga 400 m där SM-vinnaren Thomas Nikitin ställs mot landslagskompisarna Nil de Oliviera, Andreas Mokdasi och Niklas Larsson.

Missa inte Raka Spåret i Sätra på söndag den 8 februari! Allt om tävlingen hittar du på www.rakasparet.se.

Direktlänkar:
Startlistor

Tidsprogram

Den aktuella årsstatistiken

Kvalgränserna till inne-EM i Turin