Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Walleräng är hemma igen – bagaget på villovägar

Olle Walleräng är liksom många andra löpare tillbaka i Sverige igen efter fyra veckor på 1500 meters höjd i Potchefstroom. Men han är ensam om att ha klarat sig utan bagage, det försvann på nerresan!

Har du fått tillbaka bagaget än?
– Nej, det ligger väl nånstans i Paris och skräpar (Olle flög med Air France red. anm.) och jag har inga större förhoppningar om att få tillbaka det.

Vilka fick du låna grejer av?
– Kläder från Johan Walldén och Mats Granström. Sen kom tränaren Kent Claesson ner efter några dagar med skor men tyvärr utan den specialsulor jag behöver. På slutet stelnade jag till i vaderna och fick ta det lite försiktigt.

Vad är det snabbaste du kört där nere?
– 8×1000 m på 2.50 med en minuts vila på gräsbana genom att bara flyta på.

Snart tävlingsdags?
– Ja, från början var det tänkt att jag skulle springa i trenationslandskampen i Finland den 5 februari. Men det finns också ett lopp i Vasa den 15 februari på en 400-metersbana. Finländarna verkar gilla långa banor.

Klarar man längre än fyra veckor mentalt i Potchefstroom?
– Nu var det lite speciellt men jag hade knappt klarat en dag till och jag brukar inte ha problem med att vara borta. Men nästa vinter blir det någon annanstans.

Du slog Mustafa Mohamed på terräng-SM i Borås förra våren. Vad hände sen?
– Jag började få ont i hälsenan i Sydafrika för ett år sedan och sedan har det varit både hälbenet och hälen men det är följdskador.