Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Ingen upprepning av Daegu 2011 för Moa. Foto: Deca Text&Bild

VM: Inget flyt för Moa

VM-försöken på 400 m i Moskva blev inte vad Moa och alla andra hoppats på. Hon satte svenskt årsbästa med 52.39 men det räckte ändå inte.

Moa öppnade hårt och kom ut på upploppet som trea, men blev för säker, saktade ner och kunde inte svara när de andra kom bakifrån. Två passerade, hon nådde målet som femma och de fyra bästa gick vidare. Till slut fattades bara 0.15 för att det, likt Daegu-VM 2011, skulle bli semifinal.
– Det var helt mitt eget fel. Jag hade tredjeplatsen och trodde att det skulle bli en lätt match när jag kom in på upploppet. Och så började jag slappna av och sumpade allt. Insåg för sent att de kom bakom och då kunde jag inte slå om. Jag slutade helt enkelt kämpa och de andra sprintade och då kunde jag inte svara.
– Det kändes superbra innan och i början på loppet. Jag trodde att jag kunde det här med försökslopp, men tydligen inte. Hade jag gått vidare hade jag inte varit värd det, så här får man inte göra.
– Jag får i alla fall en chans till på 200 – det är i alla fall något som är bra…, sa en besviken Moa
Resultaten.