Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Vinterns fynd siktar under 50!

Daniel Jacksén sänkte under inomhussäsongen sitt personliga rekord på 400 m med en sekund till 50.88. Från att ha aspirerat på en semifinalplats i P19 utvecklades han till en medaljör.

Daniel ser själv en mycket enkel förklaring till framgången: ? Det är första gången jag tränat riktigt regelbundet och jag har inte haft några problem. Hur kom i kontakt med Spårvägen? ? Det var min mamma som föreslog det när jag gick i nian. Då började jag träna med Jens Eklund och Katarina Eklöf. Sedan i höstas tränar jag med Chris Temmel. Höll du på med någon annan idrott tidigare? ? Badminton och japansk kampsport men när jag hamnade i en seniorgrupp i kampsporten kände jag att det inte var min grej. Hur mycket tränar du? ? Nu blir det fem gånger i veckan under grundperioden. Tränaren Chris analyserar Daniel så här: ? En intelligent löpare som lärt sig hantera olika typer av lopp. Löpsteget går inte att klaga på och framför allt orkar han hålla det när han blir trött. Han är mycket lugnt tränad så det finns mycket kvar att göra på både snabbhet och uthållighet. För både Daniel och tränare Chris hägrar en tid under 50 till sommaren och en plats i 4×400-laget på stafett-SM. Jan Ahlström Daniel i korthet Bor: Bergshamra Pluggar: Naturvetenskap med inriktning på miljö vid Norra Real Tränar för: Chris Temmel Favvo-distans: 400 m