Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Anja Tjärdal sprang in som femma på tremilen på 2:03 vilket är hennes bästa lopp på flera år. Foto: Deca Text&Bild

Vilket lopp av Anja!

Flera spårvägare sprang Lidingöloppet den gångna helgen och en av de bästa insatserna gjorde Anja Tjärdal som slutade femma på tremilen på 2:03:29!

Det var ett närmast idealiskt löparväder på Lidingö på lördagen med runt 14 grader, sol och svag vind. Anja har inte tävlat mycket de senaste åren då hon och Patrik blivit föräldrar två gånger om. Men intresset för att tränar har inte sviktat och att snitta just över fyra minuter per kilometer trettio gånger i rad på den kuperade Lidingöloppsbanan är bra!
Före sig hade Anja bland annat Malin Ewerlöf som denna sensommar gjort comeback efter flera år av skador. Malin hade nu 2:00:09 men det ska poängteras att hon numera tävlar för IFK Lidingö och alltså lämnat Spårvägen efter 23 år. Vann gjorde Hälles Annelie Johansson på 1:58:15.

Alex debuterade
På herrarnas tremil gjorde Alexander Söderberg debut och trots magproblem kom han i mål som 23:a på 1:48:45 och blev därmed bäste spårvägare. Bakom honom kom Spårvägen-debuterande Lars Södergård in på 1:52:03 efter att ha tagit slut de sista kilometerna.
– Jag prioriterade Finnkampen på 10 000 m och hann därför inte få in tillräckligt med terrängträning för att orka hela distansen, förklarade Lars vars övergång från Vallentuna FK till Spåret blev klar 19 september.
I 15 km-loppet blev Fredrik Uhrbom femma på 49:10, en knapp minut före John Foitzik (50:05), och sprang några timmar senare på tremilen och sprang med Patrik Engström till Kyrkviken. I M22 15 km, som ingick i seniorloppet, blev det en sjätteplats för Anders Fox på 51:45.
I P19-loppet över 10 km slutade Gustav Nordling elva på 36:25 medan brorsan Olof blev fjortonde på 36:56.
Den 24-25 oktober genomförs terräng-SM i Uddevalla och då kommer de flesta av ovan nämnda spårvägare vara med.
Resultaten