Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Haren, eller snarare kaninen, har tagit täten i A-finalen på 3000 m och drar i lite för hög fart. Den öronprydde tätlöparen vann Finnkampen senast men klev nu av redan efter 600 m. Foto: Jonas Hedman

Världens största 3000 m-tävling

I lördags genomfördes den fjärde upplagan av SVM-Mästerskapen och platsen var precis som förra året Norrköping. Hela 65 personer sprang 3000 m på Borgsmo IP uppdelat i två heat och om det inte är världens största 7,5-varvstävling så är det i alla fall den klart största i Sverige i år!

SVM står för “Sport Vi Minns” och är en samling före detta medel-långdistanslöpare som varje år träffas i Norrköping, tävlar och äter middag. Skaran växer år för år och nu är även flera av dagens bästa löpare med. Årets lopp vanns till exempel av finnkampsvinnaren och EM-löparen Oskar Käck på 8:22 och totalt underskred åtta personer 8:40.
Fem spårvägare tävlade och av dem lyckades 2008 års vinnare Fredrik Uhrbom bäst med en femteplats på 8:24.77 – bara fem sekunder från hans årsbästa. Philip Aagaard, som avslutade elitsatsningen för två år sedan slutade nia på 8:40.29 och satte personligt rekord för andra året i rad. Anders Szalkai sprang både B- och A-finalen som träning inför New York City Marathon och hade tiderna 9:26.83 resp 9:28.97 med en kvarts vila mellan loppen!

Över 70 personer på middagen
Efter loppet var det prisutdelning på hotellet 17.30-19.30 och från det dignande prisbordet fick alla deltagare pris! Sedan följde middag och därefter SVM-Galan med 16 kategorier av minst sagt skiftande kvalitet. En rad spårvägare var nominerade i de olika kategorierna och tre fick äntra scenen som vinnare: Anders Szalkai, Daniel Norberg och undertecknad.
SVM-Mästerskapen har blivit en tradition och växer för varje år. blir det hundra löpare som springer 3000 m på Borgsmo IP om ett år?
Resultatlistan
Vinnarna i SVM-galan
Mer om SVM