Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Många drömmar uppfylls vid målgång på Stockholms Stadion. Foto: Marathongruppen

Vad jag tänker på när jag tänker på Spårvägen

David Fridell är verksamhetschef för Marathongruppen och styrelseledamot i Spårvägen Friidrott och skriver i sin krönika om motionsevenemangens betydelse.

Jag får vara med och förverkliga drömmar. Smaka på det. Jag får vara med och förverkliga andras drömmar och vara en del när minnen för livet skapas. Är inte det en lyx så säg?

Att få arbeta för Marathongruppen, Sveriges största arrangör av motionsevenemang, är varje dag ett ärofyllt och inte minst ett roligt uppdrag.

Jag brukar säga att vi på minst tre sätt bidrar till en positivare och bättre värld:

1. Det överskott våra evenemang skapar går direkt tillbaka till idrotten, och inte minst Spårvägens Friidrottsklubbs fina och högklassiga verksamhet för barn, unga och elitidrottare.

2. Vi gör Stockholm till en attraktivare och mer levande stad. Enligt stadens egna beräkningar bidrar vi med flera hundra miljoner varje år till turistekonomin och Stockholms butiker, museer, restauranger och hotell.

3. Varje år springer nära 200 000 människor i något av våra evenemang och genom dessa fungerar vi som en stor folkhälsomotor där våra evenemang ger motivation och hjälper människor till ett aktivare liv.

Drömmar är viktiga
Men jag undrar om inte det där med drömmarna är det viktigaste i det vi gör. Att vara en del av Spårvägsfamiljen gör en ofta stolt, väldigt stolt. Men för mig finns det inte något bättre än att under adidas Stockholm Marathon ställa sig vid målgången på Stadion och se stoltheten och glädjen hos alla de som når sitt mål. Eller att vid Tjejmilen känna pulsen, den vibrerande feststämningen och förväntan hos tusentals och åter tusentals kvinnor minuterna innan första startskottet.

Och jag vet att ni är många som känner som jag. Som ställer upp i vått och torrt, i sol och i regn, som funktionärer på våra evenemang. Som smittas av energin och glädjen hos alla löpare, och som själva bidrar till att förgylla deras upplevelse. Att förverkliga deras drömmar.

Så slå er för bröstet, känn er stolta. Det ni är en del av är viktigt. På riktigt.

Jag ser fram mot att få fortsätta dela dessa upplevelser med er alla.

Gott Nytt År,
önskar David Fridell

Verksamhetschef för Marathongruppen