Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Direkt in som fyra genom-tiderna i spjut – Ida Thunberg. Foto: Jonas Hedman

Utmärkt spårvägen-debut för Ida

Ida Thunberg, 22, debuterade på lördagen i Bålsta i Spårvägen-linnet i nya specialgrenen spjut där hon direkt tog plats på Spårets tio-bästa-lista.

Årsdebuten i Vårkastet slutade med 47.12 vilket bara är drygt 2,5 meter från hennes två år gamla personliga rekord. Resultatet placerar Ida fyra genom tiderna bakom Ásdís Hjálmsdóttir, Jennifer Björklund och Maria Richtnér. Noterbart är också att resultatet är knappt fyra meter från kvalgränsen till U23-EM i Norge i juli.
Ida kommer från Avesta där hon bor och satsade tidigare på sjukamp där främsta meriterna är åtta i UVM 2016 och elva i JVM 2019. Hon har också ett ISM-guld för seniorer på 60 m häck. Men sedan i fjol fokuserar hon på spjut där hon har Kari Kiviniemi som tränare vilket betyder att hon åker till Södertälje och tränare en gång i veckan.

Årsbästa av Eleni och klubbrekord av Hanna
I Bålsta förbättrade Eleni Larsson sitt årsbästa till 64.39 som tvåa och i kula höjde Hannah Hilding sitt klubbrekord i F19 kula med en centimeter till 12.46.

Ännu en fullträff för Sara
Kultävlingen vanns av Sara Lennman på lysande 17.48 efter en serie där samtliga fyra godkända stötar var över 17 meter. Klubbrekordet var hennes femte inom loppet av två veckor. Förra helgen slutade hon fin sexa i Europacupen kast i Kroatien på 17.39 som då var det tidigare klubbrekordet.
Resultat Vårkastet