Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Daniel Ståhl slog till med personligt rekord i fjärde stöten – 16.57! Foto: Tommy Berlin

USM dag 3: Vilken guldstöt av Daniel!

Daniel Ståhl stod för en av de allra största överraskningarna när USM på Tibblevallen i Täby avslutades på söndagen. Med 16.57 i kula i P16 tog han sitt allra första mästerskapsguld!

Daniel har egentligen diskus som förstagren. Den grenen avgjordes på söndagsförmiddagen och slutade med misslyckade 35.74 och en femteplats. Att jämföra med Daniels personliga rekord på 46.57 från i våras. Nu fattades det 3,5 meter fram till bronset. Daniels serie: 35.74, x, x, x, 34.18. Guldet gick till Nyköpings Mikael Ljungberg på 48.88.
Det var med andra ord en ordenligt revanschsugen Daniel som kom tillbaka sex timmar senare för kulfinalen. Den började inte bra. Röd flagg i både första och andra försöket. I tredje gjorde han en säkerhetsstöt och trots att han stötte stående så blev det 14.90. Med det gick han upp på bronsplats och säkrade ytterligare tre försök.
I fjärde fick han på sitt livs träff – 16.57! Personligt rekord med 129 cm och ledning! Det blev till slut segerresultatet sedan Daniel avslutat med 15.83 och 15.61. Därmed besegrade han Arwid Koskinen som slagit honom så många gånger förut. Segermarginalen blev hela 79 cm!
16.57 var också nytt svenskt årsbästa.

Sjätteplats i diskus för Calle
Vid sidan av Daniel Ståhls två starter var Calle Sténson den ende spårvägaren i aktion på söndagen. Calle följde upp sitt stavsilver på lördagen med att bli sexa i diskus P15 på personliga rekordet 43.02. Med det avancerade han till sjunde plats i den svenska årsstatistiken. Detta lovar gott inför USM i mångkamp i Kalmar den 23–24 augusti!
På friidrott.se finns detaljerade beskrivningar av händelseförloppen på liverapportsidan medan arrangerande Täby IS står för alla resultaten.