Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldlaget på 12 km. Fr v John Foitzik, Olle Walleräng och Lars Södergård. Foto: Kent Claesson

TSM2: Lagguld på tolvan – brons för Olle

Ett kallt, blött och blåsigt terräng-SM avslutades på söndagen i Västerås och det blev en fin avslutning i och med lagguldet på herrarnas långa bana där Olle Walleräng tog individuellt brons!

Olle var besviken efter 4 km på lördagen där han inte fick till det och slutade tia på 12:12, nitton sekunder bakom vinnaren Abraham Adhanom från Eskilstuna. Men på “tolvan” gick det bättre trots att det var debut på distansen för Olle. Han öppnade relativt lugnt och gick sedan starkare och starkare för vart och ett av de sex varven. Det resulterade i ett brons bakom Abraham och kompisen David Nilsson från Högby på 38:22 – 32 sekunder från silver och 44 från guld. Men framför allt var Olle elva före fyran i loppet.
John Foitzik gjorde ett nytt fint lopp och slutade femma efter sjundeplats på korta dagen före. Tia blev Lars Södergård och tillsammans vann trion lagtävlingen med en dryg minut till godo på Eskilstuna.
Guldet var Spårvägens andra på två år eftersom de förra kom i Eskilstuna 2014 då trion bestod av Alexander Palm (sexa), Fredrik Uhrbom (åtta) och John Foitzik (nia). Före det får man backa ända till 2001 då det var ett skånskt Spårvägen-lag som stod för segern i form av Mattias Persson (etta), Anders Szalkai (sexa) och Andreas Carlborg (elva).

Lagbrons på 8 km
På kvinnliga 8 km följde Spårvägen upp fjärdeplatsen i lag på 4 km dagen före med brons och det var till två tredjedelar samma lag. På lördagen handlade det om Frida Aspnäs, Cecilia Norrbom och Lena Örn och nu Cecilia Norrbom (sjua), Frida Aspnäs (nia) och Elina Johansson (tolva). Med 1:30:34 var avståndet till tvåan Örgryte bara 19 sekunder i en tävling där guldet togs av Sävedalen på 1:29:06.
Resultaten från söndagen