Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
P19-guldlaget i Linköping. Fr v Niklas Könberg, Alexander Holmblad och Linus Larsén. Foto: Jonas Hedman

TSM dag 2: Guldpojkarna!

P19-laget med Alexander Holmblad, Niklas Könberg och Linus Larsén stod för ett härligt lagguld vid andra dagens tävlingar av terräng-SM i Linköping. Det var Spårets enda medalj på söndagen.

Alexander Holmblad var uppe och fightades om medalj under större delen av det 4 km långa P19-loppet men fick slut ge sig för Oliver Lämber, Hälle, Carl Senorski, ÖIS, och Napoleon Solomon, Hovet, och var elva sekunder från en pallplats.
Men han kämpade bra liksom Niklas Könberg (15:e) och Linus Larsén (22:a) som verklig stred för varje sekund. Det är ju det lagtävlingarna handlar om, att kämpa hela vägen in eftersom det ofta handlar om sekunder i lagtävlingarna. Spårvägen-trion fick den sammanlagda tiden 39:43 och slog därmed tvåan Ullevi med 20 sekunder.
Alex och Niklas tog nu sitt andra TSM-lagguld eftersom de ingick i guldtrion i P17 i Borås 2010. Då var Andreas Pålsson tredjeman.

Två silver som inte blev
Tre spårvägskor sprang seniorernas 8 km, och mest offensiv var Helene Malmkvist som gick med tätklungan de första varvet. Cecilia Norrbom lyckades på slutet passera Helene och blev bästa spårvägare på tolfte plats med Helene placeringen bakom. Lilian Magnusson avslutade bra och blev 15:e medan Sofie Barkstedt bröt.
Det innebar en andraplats i lagtävlingen bakom Hässelby (1:26:25 mot 1:30:31) men eftersom endast två klubbar förhandsanmält lag så hade den inte SM-status. Det minskade deltagandet märks nu allt tydligare. I Uppsala i fjol blev det ingen lagtävling på 4 km och i år alltså inte på 8 km. Det var för övrigt väldigt nära att även lagtävlingen på fyran strukits på grund av för få anmälda lag.
Samma sak hände i K22-loppet över 4 km i Linköping där Spåret var tvåa bakom ÖIS. Alltså två missade silvermedaljer. Individuellt var Nathalie Rohlén bäst av Spåret-löperskorna som femma. Jessica Hedenqvist var sjua och Jennifer Asp åtta.

Fjärdeplats på tolvan
På herrarnas 12 km gjorde Fredrik Uhrbom sin tredje start för helgen och avslutade riktigt bra vilket slutade med en sjätteplats på 37:57 – en dryg halvminut från brons. Henrik Jakobsson bestämde sig kvällen före för att också ställa upp vilket innebar att Spåret fick lag eftersom Oskar Landin var förhandsanmäld. Det blev en fjärdeplats för laget på 2:01:28, knappt tre minuter från medalj, sedan Oskar sprungit i mål som 25:a och Henrik som 33:a.
Söndagen på Stångebro sportfält gick i solens tecken och det var en skön stämning i Spårvägen-laget. Förutom alla aktiva var en rad ledare på plats. Bland dem märks Jan Ahlström, Bosse Stivert och styrelseledamöterna Lasse Hagström, Henrik Skoog, ordförande Andreas Carlborg (som tävlade på lördagen). Marlin Brown masserade trötta ben i Spårvägen-tältet och det var en i det stora hela nöjd trupp som styrde tillbaka mot Stockholm på söndagseftermiddagen.
Resultatlistan.