Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Tre spårvägare gör finnkampsdebut

Till helgen den 3–4 september arrangeras Finnkampen på Helsingfors Olympiastadion och bland de nio spårvägarna finns tre aktiva som gör finnkampsdebut – Katharina Gråman, Ebba Kuylenstierna och Sebastian Löschner. Dessutom Jacob Nilsson i u-kampen.

Emil Danielsson springer 5000 m, Daniel Ståhl kör både kula och diskus, Moa Hjelmer springer 400 och långa stafetten och kastarna Jesper Arbinge, Sara Lennman och Emma Ljungberg har också varit med i Finnkampen förut. Men för 18-åriga Katharina Gråman blir det något nytt.

Trekampsstart för Katharina
Katarina är ny i Spårvägen i år och har en bra säsong bakom sig med JNM-guld och JVM-start i längd och tog den gångna helgen JSM-guld både på 100 m häck och längd. Till helgen tävlar hon på 200 m, längd och kula i den trekamp som sedan i fjol ingår i Finnkampen.

Första landslagsuppdraget för Ebba
Debut i Finnkampen gör även Ebba Kuylenstierna, 23, som i år gjort comeback på löparbanan efter fem tävlingsfria år. På Stadion för en dryg vecka sedan debuterade hon på 5000 m med 16:32.66 i ett mixat och det är den distansen hon springer på Helsingfors Olympiastadion till helgen.

Dubbla starter i kast
I både manlig kula och diskus har två två aktiva med. Daniel Ståhl dubblerar och i kula har vi Sverige-ettan Jesper Arbinge som i år förbättrat sig med nästan en halvmeter till 19.36.

Sebastians första Finnkamp
I diskus gör Sebastian Löschner finnkampsdebut efter att i våras förbättrat sitt pers med hela fem meter till 56.83. Det underbyggde han med nästperset 55.34 som fyra på SM i Norrköping för några veckor sedan. Sebastian har tävlat i seniorlandslaget tidigare (Lag-EM 2021) men gör nu sin första start i den mest klassiska av landskamper. 

Jacob debuterar i blågult
Vi har även med en representant i ungdomsfinnkampen i form av Jacob Nilsson. Han var fyra på USM i diskus den gångna helgen och får nu för första gången chansen att tävla i blågul dräkt.
Hela Finnkampen sänds i SVT.

Spårvägarna i Finnkampen i Helsingfors, FIN, 3–4/9 2022
M 5000 m: Emil Danielsson
M Kula: Jesper Arbinge och Daniel Ståhl
M Diskus: Daniel Ståhl och Sebastian Löschner
K 400 m och 4×400 m: Moa Hjelmer
K 5000 m: Ebba Kuylenstierna (debutant)
K Kula: Sara Lennman
K Diskus: Emma Ljungberg
K Trekamp: Katharina Gråman

Ungdomsfinnkampen
P17 Diskus: Jacob Nilsson

Hela laguppställningen
Ungdomsfinnkampen
Preliminära startlistor