Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldlaget på 10 km med fr v Emil Danielsson, John Foitzik (bakom), Johan Fagerberg, John Börjesson och Oliver Löfqvist. Foto: Kent Claesson

Tre guld första terräng-SM-dagen

Emil Danielsson avgjorde herrarnas korta bana redan i backen efter en kilometer då han lämnade Samuel Russom och övriga bakom sig. Efter ledning med nio sekunder halvvägs blev segermarginalen till slut fyra sekunder.
– Jag har haft hälseneproblem under hösten men sista veckan har det känts bra. Jag kände ett övertag i uppförsbackarna och valde att gå ifrån tidigt för att slippa en spurt, sa Emil som tog sitt tredje individuella SM-guld för året.
Bakom honom slutade Oliver Löfqvist fyra och Johan Fagerberg tolva och guldmedaljer fick även John Foitzik (14) och John Börjesson (15) eftersom fem ingår i laget. Totalt var hela nio spårvägare med i loppet. Lagguldet var Spårvägens femte på de senaste sex åren och Emil har varit med i samtliga uppställningar.

Brons i debuten för Ebba …
På kvinnliga 4 km var Hässelbys Sarah Lahti helt överlägsen men bakom henne krigade Ebba Broms om medaljerna hela vägen och fixade till slut ett brons två sekunder före Torsby Lovisa Modig.
– Så kul att ta medalj i SM-debuten! Jag kände mig stark vid varvningen och är jättenöjd med loppet. Det var hårt underlag och mycket upp och ner med ordentliga utförsbackar, säger Ebba.

… och lagguld
Lagtävlingen blev spännande och slutade med seger sedan Ebba följts av Frederica Richards på sjunde plats och medeldistansaren Josefin Heier på trettonde. I laget ingick även Ida Andersson som var 20:e och nu debuterade i Spårvägens blåvita linne.
Lagguldet var Spårvägens första på damsidan på fem år och noterbart är att alla fyra tjejerna är nya i Spårvägen till detta år.

Guld för Fanny
I F15 4 km gjorde Fanny Szalkai sitt första terräng-SM vilket slutade med seger med en hel minut på 14:58. I F17 slutade Anastasia Nilsson sjua på 15:53.
P17 blev August Humeur 17:e på 13:58, Otto Wendle Lindestam 18:e på 14:16 och Sebastian Salgado Bengtsson 25:a på 15:21. Einar Janhunen var tia i P16 vilket innebar att laget slutade åtta. Vann gjorde Hälle.

Tre veteranmedaljer
I M50 tog Andreas Carlborg silver på 8 km (29:49) och Katarina Löf Hagström brons i K55 på 35:24. Och i 4 km-loppet för M60 och längre knep Roger Reinhold en sjätteplats i M60, Lasse Hagström hamnade just utanför podiet som fyra i M65, placeringen före Patrik Nissén.
Tillsammans fixade de ett lagbrons där de med 40 p hade blott två upp till Björnstorps silver.

/Jonas Hedman

Resultaten