Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Tre 5000 m-pers på Stadion

Den 12–13 augusti genomfördes Fredrikshofsspelen på Stockholms Stadion. Bland alla spårvägare som var med noterar vi tre tjejer som alla satte personligt rekord på 5000 m.

I den mixade B-finalen på 5000 m startade Flo Jonsson, Anja Lindberg och Carin Bergman. Flo gick ut lugnt och hade 3:32 på första kilometern med Anja i rygg och Carin några meter bakom. Sedan höjde Flo farten (3:25 på andra km) och plockade kille efter kille. Hela tiden med Anja i rygg. På näst sista varvet tvingades Anja släppa och Flo försvann iväg mot en bra tid.
Men på slutvarvet kom inte den sedvanliga spurten och 30 m från mål stannade hon plötsligt. Anja kunde spurta förbi och vinna damklassen på personliga rekordet 17:20.42. Flo gick imål på 17:33.07 och fortsatte sedan raka vägen ut i omklädningsrummet. Magen ville inte vara med i slutet på loppet som innebar debut för henne på distansen. Men det hela indikerade att Flo helt klart har kapacitet för under 17 minuter!

Nu stämde det!
Anja sänkte nu sitt två år gamla personliga rekord med åtta sekunder. Efter flera försök i sommar så stämde det till slut! Ännu gladare var om möjligt Carin Bergman som kom imål som fyra på 17:56:17 och därmed slog sitt fyra år gamla pers med 1,5 sekund!
På Fredrikshofs hemsida finns alla resultaten.