Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Tobias trivs i The Big Apple

Tobias Lundgren gick ut Löpargymnasiet i våras och skulle börja på Handelshögskolan till hösten. Men han tänkte om. I stället blev det Manhattan och New York. "Ahli" har fått en pratstund med honom.

Vad heter skolan och vad pluggar du? ? Den heter Manhattan College och jag tillhör något som heter ?School of Business?. Hur är träningen jämfört med hur du kört i Sverige? ? Träningen här är mycket lik den jag har haft med Spårvägen. Det var därför jag valde just Manhattan College. Det som skiljer är att inomhussäsongen här blir lite längre i och med att jag började tävla redan den 5 januari. Det gör att det normalt blir ett banpass, en tävling och ett tröskelpass i veckan. Träningsmängden har de flesta veckorna legat mellan 90 och 100 km så jag hoppas att jag ska kunna hålla uppe uthålligheten hela inomhussäsongen. Träningsgruppen jag tränar med här är riktigt härlig och det är skön stämning på träningarna. Hur mycket tävlande kräver skolan? ? Jag har sprungit sex lopp hittills varav en stafett. Skolan vill gärna att man deltar i träningarna men min tränare ser mycket till individen också. Det var egentligen bara tävlingen nu till helgen som vi släppte på träningen inför. Det som skiljer gentemot i Sverige är att man tränar genom hela veckan och ändå tävlar i större utsträckning. Du har sprungit några inomhuslopp. Hur är hallarna? ? Jag har tävlat i två hallar så här långt varav en är riktigt rolig att tävla i. The Armory är namnet på arenan och den ligger på Manhattan. Det är en stor hall och alltid mycket folk där. Atmosfären inne på arenan är mäktig, men det beror inte bara på arenan. Det är så väldigt många fler som tävlar här och hejar på sitt lag när lagkamrater springer. Det gör att det är ett rackarns liv när det är tävling och det är jättekul! Hur trivs du ? ? Jag trivs riktigt bra! Har kommit in i vardagslunken och saker och ting har börjat flyta på. Det jag gillar allra mest är att livet här är så mycket lättare än hemma. Jag har 50 meter till skolan och inomhushallen, 100 meter till utomhusarenan och det gör att allt i vardagen blir väldigt lätt. Naturligtvis saknar jag ändå Sverige och de vanliga rutinerna. Det vore väl konstigt annars! ? och när kommer du hem? ? När jag vill! Och så något viktigt. Hur mycket kostar en Big Mac? ? Inte den blekaste, men en donut på Dunkin? Donuts går loss på 89 cent och den är en riktig höjdare! Jan Ahlström