Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lagen i Linköping. Stående fr v Melina Gustafson, Sannah Persson, Tilde Tofft, Lisa Ekenberg, Liva Gustavsson, Isabelle Ribbing, Celine Axman och Amanda Eriksson. Knästående Aleksi Andreev, Sidrak Afework, Elias Vlachos, Samuel Narrowe och Anton Sjölund. Foto: Jonas Malm

Tjejerna tvåa i Kraftmätningen

Under helgen avgjordes den rikslagtävlingen Kraftmätningen-tävlingar för 17-åringar, dels i Sollentuna på lördagen samt i Linköping på söndagen där vi deltog med lag. Tävlingen har tre tävlingar i en, mixat lag samt tjej- respektive killag.

Då klubben var på gemensam tävlingsresa till Örebro på lördagen och Svensk Friidrott önskade att Stockholmslag anmälde sig till Linköping valde vi det alternativet. Totalt hade vi 13 av våra duktiga aktiva på plats, åtta tjejer (fullt lag) samt fem killar (vi hade en del sjuka som vi inte fick ersättare för). Ledare på plats var Jonas Malm, Nicke Diederichsen, Anders Sjölund och Joakim Nordström Ribbing.

Tjejlaget fick en lysande start genom  att bli tre, femma, sjua respektive fjortonde på 60 m häck. Våra tjejer höll en bra jämn nivå i samtliga grenar, där det egentligen bara var kulstötningen som inte gav flera topp-8-placeringar, vilket övriga grenar gjorde. I slutändan var det enbart KFUM Örebro som tjejerna inte rådde på. Då poängen räknas ihop efter de 3 bästa resultaten per förening i varje gren efter mångkampstabellen fick tjejerna ihop 10.843 poäng Örebro fick 12569. Om vi hade tävlat i Sollentuna hade de även där kommit 2a på det resultatet. Det betyder att vårt tjejlag är 3e bästa 17-årslag inomhus på Kraftmätningen.

Tuff match för killarna
Killarna hade tuffare då laget bara bestod av fem killar och ingen av dem är inriktad mot hopp eller kast så blev det en tuff match för dem. Detta till trots gjorde de alla en strålande insats under dagen och gjorde grenar de aldrig gjort förut för att få ihop så mycket poäng som möjligt till klubben och se till att vi hade minst tre startande i varje gren.
Det blev 15-talet personliga rekord räknar man in de som inte tävlat i en gren tidigare var det 30-talet personliga rekord som sattes. Vi ledare är grymt imponerade av allas kämpainsats under tävlingen det var jättekul att coacha er igår!
Lagresultat
Grenresultat