Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Bronslaget. Stående fr v Anneli Ståhl, Erica Jarder, Isabelle Eurenius, Ellinor Widh, Hanna Palmgren, Emma Kiviniemi Andersson, Moa Thorstensson (tävlade inte) och Julia Wiberg. Knästående Angelica Ström, Marie Sönnerfors, Gladys Bamane, Caroline Skillt och Annina Stens. På bilden saknas Nathalie Rohlén, Lisa Forsberg, Cecilia Norrbom och Elina Johansson. Foto: Deca Text&Bild

Tjejerna fixade bronset i Lag-SM

Spårvägens damlag stod för en kämpainsats i Lag-SM i Borås på lördagen och trots att flera av de bästa saknades blev det till slut brons på samma poäng som Lidingö. En av höjdpunkterna var 4x100-stafetten där det blev nytt klubbrekord med 45.56!

Tjejerna tog sex grensegrar men det blev också fyra sistaplatser så det var bara med mycket liten marginal som bronset ordnades. Hässelby och Ullevi fightades om guldet hela vägen in över mållinjen i avslutande stafetten och Hässelbys segermarginal blev till slut två poäng – 77 mot 75. Spåret och Lidingö stannade på 71 sedan Spåret vunnit 4×100 m på klubbrekordet 45.56 och klarade bronset tack vare sex grensegrar mot noll för Lidingö.
Spåret sänkte klubbrekordet med 0.17 trots att Moa Hjelmer saknades så det var en riktigt bra insats av Gladys Bamane, Marie Sönnerfor, Erica Jarder och Isabelle Eurenius!

Erica upprepade trippeln

Erica Jarder vann precis som i fjol 100 m och längd och noterade lysande 6.58 i längd och lägger man till stafettsegern så bidrog hon med 18 poäng. Isabelle Eurenius, som haft skadestörningar de senaste åren, har satt personligt rekord två gånger om den senaste månaden och gjorde det igen på Ryvallen. Trots den snäva bana två stred hon hela vägen in och vann med en tiondel på 24.47, pers med 0.02 i svag motvind.

Långt av Angelica

I tresteg visade Angelica Ström att formen är fortsatt riktigt bra genom att i fjärde och sista hopp 13.29 – bara 14 centimter från hennes två veckor gamla klubbrekord. Det innebar seger med nästan en meter.
Vann gjorde även Julia Wiberg i diskus och försvarade därmed segern från ifjol. 52.78 innebar seger med nio meter och hon blev sedan fyra i kula på 12.36.

Vem är spjuttvåan Ellinor?

I spjut såg Ellinor Widh, 24, till att bli tvåa på 45.51 i sin debut i Spårvägen och är numera trea genom tiderna i klubben. Men vem är Ellinor? Jo, tävlandes för Pallas kastade hon för åtta år sedan 52.97 vilket var svenskt juniorrekord men tvingades sedan sluta på grund av skador. Hon har sedan satsat på badminton där hon är en av landets bästa och eftersom hon är kompis med Elin Westerlund så ställde hon upp för spårvägen.
Ellinor hade serien 42.13, x, 42.56 och 45.51 vilket till slut bara en enda tjej i fältet lyckades överträffa. Fem oväntade poäng med andra ord!

Emma tvåa i stav

Emma Kiviniemi Andersson kastade spjut i fjolårets Lag-SM men fick i år chansen i sin specialgren och tog den verkligen. Med 3.68 var hon bara sex centimter från pers och slog bland annat Ullevis Sara Eriksson som har ett pers på 4.00 från 2012.
I övrigt noterar vi att Lisa Forsberg utmanade om segern på 1500 m in i sista kurvan men fick ge sig för Ullevis Lovisa Lindh och Lidingös Charlotte Schönbeck men med 4:27.42 satte årsbästa och bara var tre sekunder från det två år gamla perset.
På 5000 m hängde Cecilia Norrbom med Madeleine Larsson och Charlotta Fougberg länge och blev till slut trea på 17:45.16, samma placering som i Halmstad förra året. En placering bättre nådde Elina Johansson på 1500 m hinder där hon med 5:04.35 satte pers med två sekunder.
Väl kämpat också av Lag-SM-debutanterna Annina Stens (100 m häck) och Caroline Skillt (400 m häck och höjd). Caroline ersatte Moa Thorstensson i höjd i sista minuten sedan ont fått skadekänning.

Om inte om hade varit …
… så hade vi så klart tagit guld. Moa Hjelmer är nybliven mamma och kunde av naturliga skäl inte springa 400 m där det nu blev en poäng. Lika många poäng blev det på 100 m häck vilket säkert istället varit sex poäng om fjolårssegrarinnan Elin Westerlund inte skadat sig härom veckan. Bland de som inte var med fanns Alissa Söderberg i stav (skadeproblem) och i höjd var inte Moa Thorstensson med. Men så är idrotten och på Lag-SM är det aldrig något lag som lyckas ställa det perfekta laget på benen.
Sjätte raka Lag-SM-medaljen för tjejerna är bra men vi är inte helt nöjda förrän det blir guld. Det har ju trots allt gått 27 år sedan sist.

Resultat Lag-SM i Borås 5/7 2014
1) Hässelby SK 77
2) Ullevi FK 75
3) Spårvägens FK 71 (6 grensegrar)
4) IFK Lidingö 71 (0 grensegrar)
5) IFK Växjö 44
6) GoIF Tjalve 38
Resultatlistan.