Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Silverlaget i veteranklassen. Fr v Anders Szalkai, vinnaren Andreas Carlborg och Lasse Hagström. Foto: Tommy Berlin

Terräng-SM: Andreas sköna guld!

I terräng-SM-sammanhang har han silver som junior, silver som senior och silver som veteran. Men i solskenet i Tantolunden på lördagen sprang Andreas Carlborg ifrån allt motstånd på veteranernas 8 km och tog sitt första terräng-guld. Segermarginalen var tio sekunder.

– Jag kände mig stark hela vägen! säger Andreas som hade bra tryck i steget även uppför den sista stigningen på det fjärde och sista varvet på 8 km.
Med 25:14 snittade han just under 3:10 per kilometer på den kuperade banan om nu varvet var 2 km. På frågan om Andreas tänkt springa seniorernas 12 km imorgon söndag kom svaret snabbt:
– Nej, imorgon är det långpass halv åtta!
Andreas och Anders Szalkai har siktet inställt på Stockholm Marathon den 30 maj och lördagens lopp var mest ett fartpass på vägen mot en tid som förhoppningsvis blir under 2:30 om en dryg månad.
Anders blev nu sexa på 26:42 och eftersom Lasse Hagström sprang så bra i M50 så blev det lagmedalj! Valören blev precis som förra året i Växjö silver, men då bestod Spårvägen-laget av tre M35:or. Hässelby vann på 1:17:55 före Spåret 1:20:20 och så Fredrikshof på bronsplats med 1:21:44.

Brons för “Hagis”
Lasse Hagström var osäker på start men väl ute på banan gjorde han ett bra lopp i M50-klassen. Till sin egen stora förvåning blev det medalj – brons – och därmed två medaljer!
– Det här hade jag inte räknar med!
Medalj för allra första gången i SM-sammanhang blev det även för Cecilia Lindberg. Detta i K35 där hon var med där framme hela vägen. Med 15:03 på de 4 km var hon 23 sekunder bakom Anna Stavlind och hade en halvminut till godo på trean Matilda Lundmark.
Fyra VSM-medaljer blev det alltså för Spåret!