Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Fyra i terräng-SM för två veckor sedan och nu brons i terräng-NM för Oliver Löfqvist. Foto: Jonas Hedman

Terräng-NM: Brons för Oliver Löfqvist

I terräng-NM i Tullinge söder om Stockholm gjorde Oliver Löfqvist på söndagen ett riktigt bra lopp då han spurtade i mål som bronsmedaljer. Han ingick också i det blågula guldlaget.

I ett blött och lerigt Lida friluftsområde hade arrangerande Tullinge FI och Huddinge AIS lagt en knixig och tekniskt krävande 1,5 km-bana som löptes sex varv (9 km) där det i duggregnet krävdes långa spikar för att få fäste.
Oliver låg länge en bit ner i fältet men hade inte speciellt långt fram till medaljerna. Högbys David Nilsson försvann iväg efter något varv och vann överlägset och där bakom avslutade Oliver riktigt bra och vann klungspurten vilket innebar brons. Hans hittills bästa insats i ett mästerskap. För två veckor sedan slutade han fyra på långa banan i terräng-SM.

Taktiskt mästerligt lopp
–  Det här var riktigt kul! Jag försökte tänka taktiskt under loppet och se på vilket parti på banan jag hade ett övertag och kunde gå ikapp. Tidigare har jag varit bra i nedförsbackar och så kändes nu också. Jag tänkte att hänger jag bara med över sista uppförsbacken så vinner jag klungspurten, och det gick hem! säger Oliver.
Han krigade om bronset hela sista varvet med Linus Rosdal, Akele, och Max Peter Bejmer, Hälle, och kunde gå ifrån i den långa utförsbacken ner mot mål.
– Publiken ropade att norrmannen framför tappade lite så jag hade en förhoppning att nå honom men det fattades sju sekunder.

Lagguld
– Det är en bana där man ser de övriga och eftersom jag visste att David Nilsson var långt före så visste jag att lagguldet var klart när jag gick i mål. Kul!
Guldlaget: David Nilsson, Oliver Löfqvist och Linus Rosdal.
Även Johan Fagerberg var med i loppet utom landslaget och slutade på femtonde plats på 30:34, en minut bakom Oliver.

Fyra medaljer i veteran-NM
Det var också premiär för veteran-NM i terräng och i den svaga konkurrensen tog Spåret två guld och två silver. Ädlaste valören tog Roger Reinhold (M60) och Charlotta Thomasson (K60) som dock inte hade något motstånd. Silvermedaljörerna tog Thomas Kvarnehag (M35) och Alex Bonn (M70).

Resultaten