Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lisa slutade 44:a i mästerskapsdebuten sedan hon haft oturen att få ena skon avtrampad redan på första kilometern. Foto: Deca Text&Bild

TEM: Lisa, Robel och Emil i blågult

Tre spårvägare representerade Sverige i på terräng-EM i Tilburg, Nederländerna – Lisa Havell och Robel Fsiha i seniorklasserna och Emil Danielsson i M22.

Lisa var offensiv i starten i 8 km-loppet och låg bland de tio främsta direkt från start.
– Det kändes som en kontrollerad start och att jag hittade min plats i klungan. Men efter mindre än en kilometers löpning fick jag ena skon avtrampad, tvingades stanna, gå av banan och trä på den, säger Lisa som blev tredje svenska på 44:e plats med 28:10, en halvminut bakom 23:e-placerade Samrawit Mengsteab.
En väldigt massa löpare passerade och sedan hittade hon inte flytet igen. Med en placering kring 23:e, som Samrawit nådde, hade en fjärdeplats i lagtävlingen kunnat vara inom räckhåll istället för den femteplats det nu blev. För Sveriges platspoäng blev 80 medan fyran Frankrike hade 70 och trean Tyskland 50.

Robel 40:e i debuten
Robel Fsiha blev svensk medborgare 14 november vilket han dock inte fick veta förrän tisdagen före EM. Det blev mycket arbete för att få till all papperexercis med klartecken från IAAF, bokning av flygbiljetter med mera. När startskottet väl gick var Robel offensiv och var med bland de 10-15 främsta de första kilometerna i milloppet. Men sedan föll han tillbaka till en slutlig 40:e-plats. I lagtävlingen slutade Sverige med Napoleon Solomon, Adhanom Abraha och Robel åtta.

Emil 31:a i M22
Emil Danielsson gjorde sitt tredje JEM i terräng och det första som spårvägare, detta i M22-loppet över 8.3 km. Efter ett bra lopp i leran blev han 31:a och näst bäste svensk – 34 sekunder bakom Turebergs Amanuel Gergis som slutade på 15:e plats. Sverige slutade nia i lagtävlingen.
Resultaten