Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
"Tallis" i sina favoritbyxor.

“Tallis” ny i Spårvägens styrelse

I samband med Spårvägens årsmöte på Restaurang Jakthornet vid Östermalms IP på tisdagskvällen valdes Anders Tallgren till ny ledamot i Spårvägen. Anders är 30 år, kommer från Värmland och jobbar sedan knappt två år tillbaka som projektledare på Löparkansliet.

Anders började på Löparkansliet i maj 2008 och är ett välkänt ansikte i friidrottssverige och framför allt en känd röst. Han är speaker på en rad friidrottstävlingar varje år, bland annat Folksam GP-tävlingarna och senast på GE Galan i Globen.
– Jag är född 1980 och uppväxt i Karlstad. Jag kom i kontakt med friidrotten som sexåring då jag följde med min far som är veteranfriidrottare på hans träningar. Då frågade IF Göta-ledaren Ulf Karlsson om jag ville börja träna i en grupp och som åttaåring kom jag med i Götas 79-grupp, säger Anders.
Han tävlade i sprint och längd upp till 20-årsåldern utan att nå några större nationella framgångar.
– Dock blev det ett par Lag-USM-silver och en medalj på stafett-SM för juniorer, fortsätter Anders.

Från rött till blått
Han har också ett politiskt intresse och har nyligen börjat engagera sig i Socialdemokraterna lokalt på Kungsholmen där han bor sedan december. I Karlstad hade han förtroendeuppdrag i tio år och satt bland annat i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.
Bland mycket annat är han också engagerad i Stadionklubbarna och arrangerandet av DN Galan Athletic Week och sitter även med i Svenska Friidrottsförbundets Tävlingskommitté.
Anders har ett brett och djupt kunnande om friidrott på alla nivåer och blir ett positivt tillskott till Spårvägens styrelse!
På sidan 36 i Spårvägens årsberättelse finns en artikel om Anders Tallgren skriven av Johan Storåkers.