Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Anna Sunneborn. Foto: Therese Wiberg

Sunneborn vald till ordförande på SFIF:s årsmöte

I samband med Svensk Friidrotts årsmöte i Helsingborg 25-26 mars valdes Anna Sunneborn till ordförande i valberedningen. Ännu en spårvägare på en förtroendepost i nationsförbundet alltså!

Anna har varit ledamot i valberedningen i två år och efterträdde nu Christina Liffner från Västerås på ordförandeposten.
– Detta ska bli spännande! Christina är en stor förebild för mig och kommer att vara ”vid min sida” ett tag framöver, säger Anna som är ledamot i Spårvägens styrelse.

Omfattande SM-utredning
Det var ett bra och intressant årsmöte där Spårvägens-Hässelbys hjärtefrågor i SM-utredningen gick vår väg beslutsmässigt.
När det gäller poänglagtävlingarna i SM ingick en ny i TÄK:s förslag – nämligen att göra om Standaren till att enbart innefatta Friidrotts-SM-helgen (tre dagar) i form av en gemensam tävling för män och kvinnor. Dessutom var förslaget att de åtta bästa och inte som tidigare sex bästa skulle räknas. Ingvar Åström i Hammarby ville dock ha det fortsatt uppdelat vilket Spårvägen och Stockholm stödde och så blev det efter extremt jämna omröstningar. Först blev det lika, 51-51, och sedan efter muntlig namngenomgång av samtliga 107 delegater, seger för Ingvars förslag med en (1) röst.

Nytt Standar och ny SM-poängtabell
När det gäller den över hela året löpande poänglagtävlingen så röstades en hybrid fram mellan Friidrottaren.coms SM-poängtabell och SM-röstlängden vilket innebär att SM, JSM och USM räknas (ej bestämt om 8 eller 6 bästa i varje gren räknas, men 6 bästa vore nog det bästa). Detta blir en officiellt SFIF-tabell. Placeringarna ska viktas eftersom t ex ett senior-SM-guld är mer värt än ett USM-guld o s v. Detta tas i bruk från 2018.
Det var många turer kring ovanstående förslag och inte helt lätt att hänga med i motsförslag etc under mötet men detta kommer nog att bli bra.
Ang terräng-SM så ska det även fortsättningsvis hållas samlat och på hösten.
Delegater från Spårvägen var undertecknad, Marianne Schmidt och Ola Svensson. På plats var även David Fridell i form av mötessekreterare och Johan Storåkers i rollen som styrelseledamot.
Mer från förbundsmötet på friidrott.se