Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Med 62.05 i andra omgången blev Daniel till slut åtta i Rom. Foto: Vesteinn Hafsteinsson

Ståhl besegrade VM-5:an

Daniel Ståhl var ende svensk i Roms Diamond League på torsdagskvällen där han mötte tuffast tänkbara motstånd i och med att de åtta bästa från VM-finalen i Moskva var med. Daniel blev till slut åtta efter att ha kastat 62.05 och haft ett längre kast i sista med hårfint övertramp.

Det var vindstilla på Roms Olympiastadion när tävlingen började kl 17.30 och det var riktigt varmt i solen, över 30 grader. Efter 57.29 i första hade Daniel 62.05 i andra följt av två kast just över 60 och så dryga 63 meter i sista vilket tyvärr var övertramp. Med 62.05 slog Daniel VM-femman Victor Hogan och hade mindre än två meter upp till femteplatsen. Världs- och OS-mästaren Robert Harting vann på 68.36 före Piotr Malachowski, 65.86, och Viktor Butenko, 64.87.
– En klart godkänd insats av Daniel mot bakgrund av att han inte har så mycket rutin från sådana här sammanhang och var lite nervös över att kasta mot de allra bästa. Tekniskt stämde det så där, när det stämmer blir det betydligt längre, säger hans tränare Vesteinn Hafsteinsson som var på plats i Rom.