Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldlaget på 3x1500 m: Fr v Lena Örn, Tove Berg och Flo Jonsson! Foto: Jonas Hedman

Stafett-SM dag 2: Guld på 3×1500 m!

Trion Lena Örn, Tove Berg och Flo Jonsson sprang hem ett härligt guld på 3x1500 m på ett soligt Tingvalla IP i Karlstad! Segertiden var 13:53.00 vilket innebar en segermarginal på nio sekunder till Hässelby. Det blev också silver på herrarnas 4x1500 m och brons på 4x400 m.

Lena Örn drog större delen av första sträckan på 3×1500 m men det vara bara Hässelbys Elin Wiik som orkade följa. Elin spurtade sedan ifrån till sträckseger med några sekunder. På andra tog Tove Berg tillbaka ledningen för Spåret och drygade ut den ordentligt.
När Flo Jonsson fick pinnen i sista växlingen hade hon ett försprång till Lina Alainentalo på 14 sekunder. Efter ett varv hade det avståndet minskat med tre sekunder och avståndet krympte ytterligare lite men det vara aldrig någon fara. Flo spurtade i mål på 13:53.00 och var nio sekunder före Hässelby.
Detta var Spårvägens sjätte SM-medalj på 3×1500 m och det andra guldet. Det första kom 2005 då det gällande klubbrekordet sattes. Det klarade sig nu med endast 1,32 sekunder.

Vilket lopp av Walleräng!
Manliga 4×1500 m blev precis så spännande som förhandskalkylerna visade. Första sträckan blev promenad i ett varv (85 sekunder) innan Tobias Lundgren höjde farten. Hammarbys Robert Löfwing vann spurten och växlade först men Tobbe var inte långt efter och Fredrik Uhrbom kunde snabbt återknyta kontakten med täten som bestod av fyra klubbar – MAI, Hammarby, Turan och Spåret.
Fredrik fick släppa lite in mot växlingen och där var John Laselle snabbast.
Henrik Skoog var dock snabbt ikapp men åter rann MAI (Jonas Leandersson) och Hammary (Erik Emilsson) ifrån på slutet.
MAI hade Rizak Dirshe på sista, Hammarby Richard Pell och Spåret Olle Walleräng. Rizze tog det lugnt och Olle var ikapp utan att förta sig redan efter 200 m. Då gick han upp och körde i bra fart! Här hände något märkligt. IF Göta var i detta läge varvade men Per Jacobsen, som inte hade någon placering att springa för, ropade “jag drar” och speedade upp och borrade längst fram i ett varv. Sedan tog Olle över igen och ledde ända in på upploppet. Då, med 80 m kvar, gick Rizze ut i ytterspår och spurtade hem guldet med en dryg sekunds marginal på 15:58.23. Spåret tog silver på 15:59.48 och Hammarby bronset på 16:04.19.
Olle slutsträcka gick på 3:43 och Rizze hade 3:45. Verkligen imponerande av Olle! Det är svårt att se hur något skulle ha kunnat gå annorlunda på sista sträckan eftersom Olle verkligen körde men mötte den spurtsnabbe Rizze.

3:16.09 för herrlaget
Johan Svensson, Karim Mohammadi, Mattias Sunneborn och Thomas Nikitin åt alla en tidig frukost för att vara redo till försöken strax efter tio. Men Faluns Torbjörn Eriksson hade fått “känning” efter 4×100 och avstod därför start. Det innebar att Falun strök sig, det blev bara sex avprickade lag och därmed final direkt så Spårvägen-bussen kunde snabbt vända tillbaka till hotellet.
I finalen på eftermiddagen växlade Johan som trea bakom Hässelby och IF Göta. Den placeringen tappades men återtogs av Mattias Sunneborn på tredje och Tomek höll den in i mål till 3:16.09.
Hässelby ledde med 7–8 meter vid sista växlingen men Turans Nil Oliveira tog sig allt närmare Andreas Mokdasi och kunde till slut vinna med någon meter.

4:e-plats i P17!
P17-trion Niklas Könberg, Viktor Johansson och Medhane Temesgen kom i mål som sexa på 3×800 m på 6:19.84. Men senare diskvalificerades både Huddinge och Sävedalen (etta och tvåa i mål) så det blev en fjärdeplats och tre SM-poäng för Spåret!
I M22-loppet över 3×800 m bestod Spårvägen-laget av Mattias Karlsson, Johan Jonsson Dahl och Marcus Gustafsson. De snittade just under två minuter och kom i mål som femma på 5:58.63 och tog även de SM-poäng!
Sammanfattningsvis konstaterar man att Spårvägen hade seniorlag på alla seniordistanser utom K 4×400 m. Till detta ska läggas två juniorlag. Det skulle ha varit ytterligare ett P17-lag men de kom aldrig till start på grund av sjukdom.
Alla resultaten

Bilderna från söndagen