Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Stadion lever vidare som friidrottarena!

Stockholms Stadion får behålla löparbanorna! Det glädjande beskedet levererade idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt på onsdagen.

I onsdags kväll meddelade Stockholms idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt att den politiska ledningen inte kommer att gå vidare med planerna på att bygga om Stockholm Stadion för Djurgården fotboll. Det innebär att löparbanorna kommer att finnas kvar på Stockholms Stadion.
– Staden och Djurgården fotboll har studerat de olika förslagen och undersökt förutsättningarna för att skapa en modern elitarena för fotboll på Stadion. Vad såväl Djurgården som staden har kommit fram till är dock att det inte är möjligt. Stadion är inte en fotbollsarena från början och hela konstruktionen är snart hundra år gammal. Det kommer aldrig att blir en förstklassig fotbollsarena, skriver Sjöstedt på sin blogg.
Stadionklubbarnas ordförande, och tillika ordförande i Spårvägens FK, Jan Kwalski är lättad:
– Det är med glädje som jag konstaterar att Stadions framtid inte är hotad. Vi vet att många av världsfriidrottens främsta aktiva ser arenan närmast som hemmaplan med anledning av dess atmosfär, känsla och historia, säger Jan och fortsätter:
– Stadion är den arena där det satts flest världsrekord och den är en central del av DN Galans framtid när vi nästa år blir en del av Diamond League.  Även för våra ungdomar är Stadion något mycket speciellt då de till exempel i samband med DN Galan Youth får en upplevelse av hur det är att tävla i en gala med liknande förutsättningar som sina idoler.
I och med att Stadion även fortsättningsvis kommer att ha löparbanor kan DN Galan, Stockholm Marathon, Fredrikshofsspelen, Stockholmsmilen, Sommarspelen, Långlöparnas kväll, DN Galan Youth, Tjejernas kväll, ALJ Open med flera friidrottstävlingar även fortsättningsvis arrangeras i den klassiska stadionborgen! Sverige har sökt Junior-VM till 100-årsjubiléet 2012 och 2013 är det tänkt att Finnkampen åter ska arrangeras på Stadion.
Läs mer på friidrott.se.