Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens nyhetsbrev

God fortsättning!
Vi vill tacka alla aktiva, tränare, ledare och funktionärer för detta år.

2024 är ett intressant friidrottsår
Vi ser nu fram emot ett riktigt intressant 2024 som innehåller mycket friidrottsgodis.

Det är Europamästerskapen i Rom i början av juni och sedan OS i Paris i augusti. Ska Daniel Ståhl försvara sitt OS Guld i diskus från Tokyo.Vi hoppas få med ytterligare ett antal aktiva till både EM och OS. Emil Danielsson, Kalle Berglund, Oliver Löfqvist, Archie Casteel, David Thid, Jesper Arbinge, Moa Hjelmer, Jonna Claesson, Marie Kimumba, Aina Griksaite, Sara Lennman, Emma Ljungberg, Daniella Persson, Emma Sralla och Rebecka Hallerth ligger nära att kvalificera sig till EM och även någon av dem till OS. 

Vi har också alla våra SM tävlingar som vi prioriterar. Vi arrangerar t.ex Lag-SM finalen lördag 17 augusti på Sollentunavallen. Där ser vi gärna våra medlemmar på läktaren som hjälper fram våra seniorlag för kvinnor och män att vinna gulden.

Våra juniorer har SM tävlingar som stora mål. Vi hoppas också att någon ska kvalificera sig till junior-VM i Peru. Oliver Ericsson, August Humeur, Ebba Broms och Tindra Törnestam ligger närmast till av våra juniorer.

Veteran-VM går i Göteborg i augusti och där kommer vi ha många spårvägare på plats. Några medaljer ska vi få med hem till Stockholm.

På ungdomssidan har vi utökat verksamheten med en ny grupp i Järva kallad Norra. Tillsammans med grupperna på Östermalm (City) och Bredäng/Sätra (Södra) har vi sett fler som varit ute på tävlingar 2023 vilket är glädjande. Vi hoppas att få in fler ungdomar i dessa grupper under 2024. 

Gå gärna in på Spårvägens hemsida för att läsa mer om klubben. 

Utbildningar
Svensk Friidrott har flertalet utbildningar som vi uppmanar våra medlemmar att gå. Nedan ser ni exempel på utbildningar och länkar där du kan läsa mer. Vi behöver fler utbildade funktionärer till våra arrangemang och vi vill ha utbildade tränare och ledare i klubben för att hålla en hög nivå på vår verksamhet. Är du intresserad av att gå någon utbildning kontaktar du kansliet på 08-664 05 65.

  • På länken nedan är alla utbildningar för tränare, ledare, domare och funktionärer samlade.

https://www.friidrott.se/forening-forbund/utbildning/

  • Svensk Friidrott har en utbildning för föräldrar. Vill du öka på dina kunskaper och känna dig tryggare som idrottsförälder kan du gå denna digitala utbildning som är kostnadsfri. Det behövs inga förkunskaper.

https://www.friidrott.se/forening-forbund/utbildning/ledare/friidrottsforalder/


Antidoping
Det är den aktives ansvar att se till att man inte tar något läkemedel som är dopingklassat. Dopingkontrollerna görs företrädelsevis på elitidrottare mellan 18-40 år. Det kan förekomma att andra också får göra dopingkontroller. Det finns t.ex beskrivet hur det går till om en underårig blir kallad till dopingkontroll.På Antidoping.se finns all information. Hur går en dopingkontroll till, vilka läkemedel är förbjudna att använda. Här finns ytterligare viktig information för aktiva och ledare.

https://www.antidoping.se/


Klubbkläder

Från 2024 kommer vi att byta klädleverantör från Nike till Adidas. Det kommer upp en ny webbshop i början av nya året med Adidas produkter. Tävlingskläderna måste beställas separat och gruppvis (se nedan om utprovningsdagar). De kommer inte att finnas i webbshopen. Vi tävlar vidare i de vi har från Nike tills ni har beställt nya.

Utprovningsdagar 3-4 februari
3-4 februari kommer det finnas möjlighet att prova storlekar på tävlingskläder och andra plagg. Utprovningen sker i Sätrahallen under vår egen tävling Raka Spåret lördag 3 februari. Söndag 4 februari sker utprovningen under Lilla Hässelbyspelen som är en prioriterad ungdomstävling i klubben. Vi återkommer med mer information om denna helg när det börjar närma sig. 

Gott Nytt År 

önskar

Styrelsen & kansliet

Spårvägens FK