Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Förbundskapten Stefan Olsson har tagit ut tre spårvägare som GUO:or. Foto: A. Lennart Julin

Spårvägen hjälper till att utveckla Svensk Friidrott

På onsdagen presenterade nye förbundskaptenen för friidrottslandslaget, Stefan Olsson, sin landslagsorganisation. Bland de nya landslagsledarna finns tre spårvägare – Kent Claesson, Patrik Tjärdal och Anders Edvinsson.

Nytt är att det från och med nu kommer att vara två poster som grenutvecklingsansvariga (GUA) per kön och grengrupp mot tidigare en. Vår löptränare Kent Claesson, 37, kommer ansvara för manliga 5000, 10 000, maraton och hinder tillsammans med Ulf Friberg som även fortsättningsvis kommer att vara grengruppsansvarig (GGC) för medel-lång (halvtidsanställd).
Patrik Tjärdal, 35, ansvarar för medel-långdistans för manliga juniorer tillsammans med Peter Holgersson (Norrköping). Och Anders Edvinsson, 35, blir tillsammans med göteborgaren Pekka Dahlhöjd GUA i stav för både män och kvinnor. Rollen som GUA är en fritidssysselsättning med arvodering. 
– Det är kul att se att förbundskapten Stefan Olsson tycker att vi gör ett bra jobb i Spårvägen och att våra tränare för förtroendet även på förbundsnivå. Kent, Patrik och Anders är inte bara duktiga tränare utan även bra ledare, det är lätt att samarbeta med dem, säger Jan Kowalski som är ordförande i Spårvägen.

Spårvägare med förbundsuppdrag
Spårvägen har flera andra medlemmar med uppdrag i Svenska Friidrottsförbundet. Johan Storåkers är ordförande i SFIF:s valberedning och sitter i anläggningsrådet där även Lasse Söderberg är ledamot. Jan Ahlström är sedan flera år med i tävlingskommittén, undertecknad är sammankallande i statistikkommittén och David Fridell jobbar heltid på förbundskansliet som tävlingsassistent och med media- och juniorlandslagsfrågor.
Vår långdistanslöpare Malin Ewerlöf Krepp har till och med i år varit landslagsledare för först ungdomslandslaget och nu senast juniorlandslaget.
När SFIF för 2,5 vecka sedan arrangerade sin första steg 2-utbildning för löptränare så var det med Kent Claesson som kursansvarig. Bland föreläsarna fanns spårvägarna Patrik Tjärdal och Mattias Sunneborn. Kent är också ansvarig för övriga löptränarutbildningarna.
Spårvägen är engagerad inte bara på tävlingsfronten utan i hög grad också på ledarsidan!