Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Emil Danielsson, t v, och Daniel Ståhl är först ut av spårvägarna på National Athletics Centre. Foto: Jonas Hedman

Spårvägare redo för VM

Idag startar VM i Budapest till vilket fyra spårvägare kvalificerat sig. Två av dem tävlar redan första dagen – Emil Danielsson på 1500 m och Daniel Ståhl i diskus.

Emil gör VM-debut och springer i det första försöksheatet på 1500 m kl 19.02 ikväll där det handlar om att vara topp-6 för att ta sig vidare till semifinal. Han har det tionde bästa årsbästat av de 15 i heatet så det blir hårda bud. Bland dem finns guldfavoriten Jakob Ingebrigtsen som har världsårsbästat med 3:27.14. Emil kommer även springa 5000 m där försöken inleds på torsdag klockan 19.00.

Daniel i diskuskvalet
Daniel Ståhl kastar först av alla i den första kvalgruppen som startar 19.09 ikväll. Årsbästat 71.45 är det näst bästa i hela startfältet för den regerande olympiske mästaren. För att nå final gäller det att vara bland de tolv främsta när båda grupperna summerats, eller klara direktkvalgränsen 66.50.

Aina på onsdag och Sara på lördag
Övriga spårvägare är Sara Lennman i kula och Aina Griksaite som tävlar i tresteg för Litauen. Sistnämnda gren har kval på onsdag kl 19.10 medan det kvinnliga kulkvalet äger rum på lördag 26 augusti kl 10.25.

Läs mer om Spårvägens VM-deltagare

/Jonas Hedman