Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Täten på manliga 5000 m i Spåret 5000 2022 med fr v Emil Blomberg, Kalle Berglund, Emil Danielsson, Joel Ibler Lillesø och Magnus Tuv Myhre. Foto: Deca Text&Bild

Om adidas Spåret 5000 m

Onsdagen den 15 maj 2024 arrangerar Spårvägens Friidrottsklubb den tredje upplagan av Adidas Spåret 5000 m på Stockholms Stadion. Tävlingen är WRC-sanktionerad och vänder sig till såväl elit som motionärer. Alla kan vara med oavsett kapacitet och nu har du chansen att tävla på världens mesta världsrekordarena och få en officiell tid. Ny huvudsponsor 2024 är adidas.

Det har satts 83 världsrekord på Stockholms Stadion och oräkneliga andra rekord. Nu har du möjlighet att springa på samma arena som många av världens främsta löpare tävlat på och sätta personligt rekord. Adidas Spåret 5000 m vänder sig även till motionärer men eftersom tävlingen i år arrangeras en vardagskväll är antalet löpare begränsat.

Ger världsrankingpoäng
Adidas Spåret 5000 m har World Athletics Continental Tour Challenger-status och är WRC-märkt (World Ranking Competition) vilket innebär att resultaten är giltiga för internationella friidrottsförbundets världsranking och statistik och ger poäng för kval till VM och EM för seniorer och juniorer samt ungdoms-EM.

Arrangör av adidas Spåret 5000 m är Spårvägens Friidrottsklubb, titelsponsor är adidas och samarbetspartners Runner’s Store, Trustcoach och VitaminWell.

Kent Claesson
Tävlingsledare