Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Sprintgänget stående fr v Mikael Hallberg (massör), Axel Bergrahm, Marcus Berggren, Truls Axelson, Erik Thorstensson, Kristian Svensson, Moa Hjelmer, Isabelle Eurenius och Elin Westerlund. Knästående Anna Sunneborn, Nil de Oliveira och Sebastian Ruthström. På bilden saknas tränarna Rolle Bergman och Roger Thorstensson. Foto: Johnny Andersen

Snabba pass i värmen i Sydafrika

Rolle Bergmans sprintgrupp är nere i Stellenbosch i Sydafrika för att förbereda sig inför kommande inomhussäsong där inne-SM i Malmö i slutet på februari är en viktig tävling.

Denna gång är det en grupp på nio aktiva som åkt ner på ett två-tre veckor långt läger. Som alltid har Stellenbosch levererat varmt och soligt väder vilket varit perfekt för träningen. Även om det vissa dagar varit lite väl varmt med upp till 38 grader. Till skillnad från tidigare år har vi denna gång haft med oss både massageterapeut och kiropraktor vilket gjort att både träning och återhämtning fungerat väldigt bra.

Det finns alltid nya spännande saker och platser att uppleva i Sydafrika vilket gör att de vilodagar som finns lätt går att fylla med olika aktiviter. Förutom de självklara målen, särskilt för de som reser hit för första gången – Kapstaden, Godahoppsudden, Waterfront (Kapstadens hamnområde) och Boulders Beach (där man får träffa fria pingviner), så har några testat safari, vissa har varit till Kapstadens botaniska trädgård Kirstenhosch, andra har badat i 14-gradigt vatten i Camps Bay eller hoppat från klippor vid insjön Blue Rock.