Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
SM-guld nummer ett smakar alltid bäst! Efter två raka silver kom så första guldet för Daniel Ståhl. Foto: Deca Text&Bild

SM2: Första SM-titeln för Daniel

Lördagens SM-tävlingar på Campus Arena i Umeå resulterade precis som dagen före i sex medaljer för Spårvägen där Daniel Ståhl stod för enda guldet. Det kom i diskus där han med 63.69 bara var sju decimeter från det 42 år gamla mästerskapsrekordet.

66 m-mannen Daniel tog ledningen med 61.64 i första men MAI:s Axel Härstedt kontrade med 62.39 i tredje vilket bara var fyra centimeter från hans personliga rekord. Men Daniel svarade med 63.69 i näst sista och tog därmed sitt första SM-guld på ett resultat som nog var dagens bästa alla grenar inräknade.
Därmed är han lika med mamma Taina som tog SM-guld i Gävle 1987 i samma gren. Bronset gick till kulvinnaren Leif Arrhenius på 60.46 medan sjufaldige mästaren Niklas Arrhenius fick nöja sig med femte plats på 58.42.

Nära klubbrekord i längd

Tre spårvägare tog sig till final och av dem lyckades Alexander Wittlock bäst genom att i sista omgången flyga hela 7.72 och ta silver! Personligt rekord med elva centimter och bara sju från Mattias Sunneborns tolv år gamla klubbrekord. Bakom honom blev Adam Chiguer sjua på 7.37 medan Mattias Sunneborn kände av en ljumske på uppvärmningen till finalen och därför aldrig startade.

Silver för Axel

På 400 m gjorde Axel Bergrahm som vanligt ett väldisponerat lopp och plockade flera placeringar på slutet och nådde även Ullevis Dennis Forsman på de sista meterna fram till silver på 47.74. Åt Hässelbys Johan Wissmans 46.89 var inte mycket att göra.
Silver tog även Angelica Ström i tresteg efter att två gånger ha hoppat över 13 meter. Som längst 13.08 vilket var två decimeter från guld. Det togs av Hammarbys Jasmin Sabir som satte fem personliga rekord och överträffade sitt gamla pers i samtliga sex hopp! Sexa blev Aina Griksaite på persnära 12.13.

Brons för Johan

1500 m-finalen blev en långsam och lite stökig historia men när det drog ihop sig på sista varvet var Johan Walldén med där framme och krigade hela vägen in. Med 3:56.25 blev det till slut brons, bara tre tiondelar från guld. En sekund senare rusade JVM-nian Wille Levay in som fin fyra.
Även John Foitzik tog sig till final trots att han spiktrampades vårt i försöken. Faktiskt så illa att han fick sy utsidan av foten. Han sprang ändå finalen men kunde inte göra sig själv rättvisa och blev tolva på 4:17.46.
Även den kvinnliga finalen blev en långsam historia där Lisa Forsberg dock hängde med bra på slutrundan och blev fyra på 4:34.00, bara två sekunder från medalj. Nathalie Rohlén var nia och Elina Johansson elva.

Inget flyt för Marvin

Marvin Tay var ett medaljhopp på 110 m häck men kom fel till första häcken i final och det blev tvärstopp. Detta efter lovande 14.07 som heattvåa i försöken. Inte heller Erik Thorstensson hade någon lyckad dag trots bra förhållanden i stav. Han rev ut sig på ingångshöjden 5.00.
På 800 m tog sig alla tre spårvägarna glädjande nog till final.
I 200 m-försöken förbättrade 100 m-vinnaren Isabelle Eurenius sitt personbästa till 24.33 och pers satte även Gladys Bamane, 24.52, som också gick till final. Även Marie Sönnerfors sprang bra men lyckades med persnära 24.84 inte riktigt nå finalen.
I längd hade Erica Jarder inga problem att ta sig till final via 6.17 i första hoppet.
Resultaten