Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Ett silver som kändes som guld! Daniel Ståhl demonstrerar sitt löpsteg efter att ha tagit SM-silver i diskus på perset 62.16 – bara 16 cm från guld. Foto: Tommy Berlin

SM2: Fantastisk kastning av Ståhl!

Söndagens SM-tävlingar på Stockholms Stadion gick i strålande sol och fina diskusvindar och det utnyttjade Daniel Ståhl till att prestera en fantastisk serie som så när räckte till SM-guld. Men han fick till slut nöja sig med silver bakom den betydligt mer rutinerade Niklas Arrhenius.

Leffe satte pers med 55.60 på SM i Gävle för ett år sedan och det har han strömkastat över hela sommaren. På Stadion kastade han som i trance och presterade serien 61.11, x, 62.16 (pers), 61.38, x, 61.03. Och då ska man veta att de två övertrampskasten också var över 61 meter.
Daniel ledde till fjärde omgången då fyrfaldige mästaren Niklas Arrhenius fick på 62.32 och till slut vann med 16 centimeter. Men detta var Daniels tävling och det firade han med att springa ärevarv med Spårvägen-flaggan!
Men det blev ingen trippel denna gång eftersom Leffe slutade fyra på 58.41, bara åtta centimeter från brons. Han satsade våldsamt och hade bland annat tre raka kast i högra burgaveln.

 

Brons för Axel
I 400 m-finalen öppnade Axel Bergrahm precis som i försöken avvaktande men kom starkt sista 150 meterna men nådde inte fram till ÖIS:s Felix Francois och fick nöja sig med brons efter silver i fjol. Men det var vackert så med första Spårvägen-medaljen för Axel.

Brons tog även Lena Örn på i sitt första lopp på 3000 m hinder på över ett år. Hon fick springa större delen av loppet själv och lyckades hålla undan för Ullevis Maria Larsson med två sekunder och ta tredjeplatsen.