Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
SM-prispallen i kula var helt identisk med den 2012 och 2013. Foto: Deca Text&Bild

SM1: Tredje trippeln i kula!

Trion Leif Arrhenius, Niklas Arrhenius och Daniel Ståhl infriade förväntningarna och belade hela prispallen i kula för tredje SM:et i rad. En unik prestation i SM-sammanhang.

Leif Arrhenius överträffade dröm-20 i kula första gången i SM-finalen på Stockholms Stadion för två år sedan, försvarade titeln i Borås i fjol och tog nu tredje raka segern tack vare årsbästat 19.98 i första stöten. Det var inte bara tredje guldet utan också tredje trippelsegern i följd i kula för Spårvägen eftersom även tvåan Niklas Arrhenius och trean Daniel Ståhl var identisk med de föregående två åren.
Niklas satte också årsbästa (19.39) och Daniel bättrade på sitt en vecka gamla pers med 27 centimeter till 19.17. Det var blott tredje gången i SM-historien som alla tre medaljörerna stötte över 19 meter och första gången på 41 år.
Allra första gången var 1972 i just Umeå då Ricky Bruch vann på 19.35 före Hans ”Plutten” Almström, 19.26, och Anders Arrhenius, 19.13. Både ”Plutten” och Anders var åskådare vid dagens tävling och extra mycket gladdes säkert Anders eftersom det var hans två söner som tog de två ädlaste valörerna!