Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Fredrik Uhrbom gjorde sin bästa miltid på fem år och slutade femma. Foto: Jonas Hedman

SM dag 2: Uhris snuddade vid perset

Fredagens tävlingar på SM i Borås resulterade märkligt nog inte någon medalj för Spårvägen och avslutades med en tråkig kvart. Men insatserna indikerade ändå att det kan bli en bra helg.

Fredrik Uhrbom, 36 år ung, visade att han inte gjort sitt bästa 10 000 m-lopp än när han efter att ha släppt över ett halvvarv på täten till slut blev femma på 29:37.85 – bara sju sekunder från det fem år gamla perset. Strax före klockringningen drog han igång spurten och lämnade sin klunga bakom sig. Uhris sträckte ut hela sista varvet och nådde målet som femma, hela sju sekunder före Lars Södergård från Vallentuna som han sprungit jämnt med hela loppet.
Vann loppet gjorde Hässelbys Adil Bouafif på 29:11.26 efter en hård spurtstrid med Hälle-löparna Musael Temesghen och Ababa Lama. Sexan Lars Södergård sänkte sitt pers med runt halvminuten i ett lopp där sju man tog sig under 29:45. När hände det senast på ett SM?

Även Erik femma

I stavfinalen tog Erik Thorstensson 5.00 i tredje försöket vilket till slut räckte till en femteplats på samma resultat som bronsmedaljören Rasmus Carlsson från Örebro. Vann gjorde sensationellt förre spårvägaren Calle Sténson på 5.09 sedan favoriterna Alhaji Jeng och Melker Svärd Jacobsson rivit ut sig på sina respektive ingångshöjder.
I 400 m-försöken tog sig Axel Bergrahm vidare till final på placering tack vare 48.80 som tvåa bakom Johan Wissman. Även Martin Cameron gjorde ett bra lopp i och med 50.57 även om det inte räckte för final.
Moa Hjelmer sprang 400 m-försöken i långa tights och bevakade bara finalplatsen på upploppet in till en fyra tiondelar stor seger på 54.49. Finalen går lördag eftermiddag.

Två av tre till final på 1500 m

På löpningens blå band fightades Alexander Holmblad och John Foitzik hela vägen in med ett litet övertag för John. Men alldeles på slutet hann Alex förbi och tog sig till final med sista tid – 3:59.83, vilket var 0.05 snabbare än John.
I heat två styrde 17-årige Wille Levay från täten och vann på 3:55.33. Det blir en mycket intressant final lördag eftermiddag!

Avdelningen tråkigheter
Regerande mästaren på 100 m, Nil de Oliveira, vann sitt försöksheat på 10.70 men i finalen, som löptes i bara 16 plusgrader, fick han kramp i vaderna halvvägs och haltade in på gräset där han blev liggande och fick hjälp. Han kom relativt snabbt på fötter men då återkom krampen och han fick åter lägga sig ner.
Det var tur i oturen att det inte var någon bristning men säsong är ändå över för Nil som tar det säkra före det osäkra och därför inte kommer att springa Finnkampen nästa helg.
I kvinnliga trestegsfinalen fick Angelica Ström bara på ett godkänt hopp, 12.24, vilket innebar femte plats. Detta efter en liten bristning i låret som gjorde att hon inte vågade ta i.
– Det var synd eftersom jag kände mig väldigt lätt idag. Men jag har tänkt hålla på fler år till så jag tar inga risker, säger Angelica.
Resultaten.