Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Hässelbys Adil Bouafif sträcker armarna i luften som segrar i milloppet före Oskar Käck, i mitten, och trean Fredrik Uhrbom till höger. Henrik Skoog slutade fyra.

SM dag 1: Uhris tog första medaljen

Fredrik Uhrbom tog Spårvägens första medalj i årets Stora SM som inleddes på Malmö Stadion på lördagseftermiddagen. Detta på 10 000 m där han spurtade till sig bronset, bara metern från silver. Utöver detta blev det bland annat två fjärdeplatser och en sjätteplats för Spårvägen.

10 000 m-finalen handlade länge om sex man men på sista varvet var det fyra man som gjorde upp om de tre medaljerna: Hässelbys Adil Bouafif, Hälles Oskar Käck och spårvägarna Fredrik Uhrbom och Henrik Skoog.
Henrik hade dragit en del och när Käck drog i gång slutspurten med 200 m kvar så var det Bouafif som svarade bäst och med Fredrik som trea. Det blev riktigt jämnt hela vägen in och guldet gick till Bouafif på 29:47.33, tre tiondelar före Oskar som i sin tur var mindre än metern före Fredrik (29:47.81). Även Henrik avslutade bra men fick ge sig och blev fyra in sin SM-debut på 10 000 m på 29:48.51.
Därmed tog “Uhris” medalj för andra året i rad på Stora SM. I Västerås förra året blev det silver på 5000 m.

Pers av Emil på 100 m
Emil Zail vann sitt försöksheat på 100 m på 10.73w och var med det bara 0.02 från det veckorgamla perset. I finalen sprang han ännu bättre och rusade i mål som fyra på perset 10.70 – bara 0.08 från medalj. Sundsvalls Stefan Tärnhuvud van på 10.46 och försvarade därmed sitt guld från 2007.
I den kvinnliga släggfinalen slutade Karin Engström sexa på 56.19 vilket hon uppnådde i första omgången. Guldet gick till Cecilia Nilsson på 65.37. Annelie Ståhl kastade 47.53 och blev femtonde. I tresteg slutade Sara Wilkinson åtta på 11.81.

Olle och Moa imponerade
En som verkligen är i form är Olle Walleräng som inte hade några problem att vinna sitt försöksheat på 1500 m på 3:50.11.
På kvinnliga 400 m visade Moa Hjelmer upp övertygande löpning när hon vann sitt försöksheat på 54.41. Men det var inte utan problem eftersom hon halvvägs in i loppet upptäckte att det satt en stor mås på hennes bana. Den flög iväg när hon kom springande och Moa blev ännu en erfarenhet rikare! Imorgon springer hon final!
Niklas Arrhenius var titelförsvarare i diskus men slog upp sin tåskada i en tävling i Estland förra helgen. Han hade ändå tänkt försöka göra åtminstone ett kast. Men när han vaknade på lördagsmorgonen så var han sjuk så det blev ingen start. Han ska dock försöka försvara sitt SM-medalj i kula imorgon söndag.
Daniel Ståhl efteranmälde sig nu i diskus men fick inget godkänt kast.
Söndagens tävlingar inleds kl 15.00 och det ska bli riktigt spännande att följa Moa Hjelmer i 400 m-finalen och titelförsvararen Olle Walleräng på 1500 m. Guldstriden kommer att stå mellan Olle och MAI:s Rizak Dirshe och det ska bli intressant att se vilken taktik Olle väljer. På inne-SM i Bollnäs i vintras körde Olle hårt sista kilometern. Vilken taktik väljer han nu?

Resultaten dag 1

Gren-för-gren-referaten på friidrott.se