Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Fjärde raka SM-medaljen för Emma Ljungberg. Foto: Deca Text&Bild

SM 3: Fyra medaljer sista dagen i Borås

Avslutningsdagen av Friidrotts-SM i Borås resulterade i fyra medaljer varav två silver. För dessa stod Emma Ljungberg i diskus och Daniel Ståhl i kula. Lägg till det Para-SM-guld i kula till Jeffrey Ige.

Efter två riktigt svala dagar var söndagen bättre med närmare 19 grader men helt avsaknad av sol. Samma tunga mörka molntäcke låg över Ryavallen och det blåste en del.
I Uppsala i fjol tog Emma Ljungberg silver i diskus och upprepade placeringen på Ryavallen. Hon hade alla fem godkända kast över 52 meter med 54.60 i topp vilket var drygt två meter från guld. Därmed tog hon sin fjärde raka SM-medalj.
Spåret hade faktiskt alla fyra tävlande i final där Daniella Persson slutade femma på 50.36, Hanna Hilding tia på 44.10 och Heidi Schmidt elva på 44.01.

Ny medalj för Daniel
Dagen efter det överlägsna guldet i diskus överraskade Daniel Ståhl med att efteranmäla sig i kula och tog där silver på 19.47, bara 29 centimeter bakom vinnaren Wictor Petersson. Resultatet var utomhuspers med nio centimeter, under tak har han gjort 19.60. 19.47 gör Daniel till 19:e genom tiderna i Sverige.

Medalj igen av Jesper
Jesper Arbinge imponerade som alltid när det är värdetävlingar och tog brons på 18.83, endast fyra centimeter från pers. Bronset var hans tredje i rad.
Niklas Arrhenius hämmades av ljumskskadan från diskusuppvärmningen dagen före och slutade femma på 17.54. För Jeffrey Ige blev det en tolfteplats på årsbästat 14.09. Med tre topp-8-placeringar tog Spåret 17 standarpoäng i en enda gren.

Para-SM-guld till Jeffrey
Från och med 1 januari 2022 integreras parafriidrott i Svenska Friidrottsförbundet men redan i fjol var ett antal para-SM-grenar med på Friidrotts-SM. Så också i Borås där Jeffrey Iges tog guld i kula med 14.09. Tävlingen ingick i Friidrotts-SM där han blev tolva.

Brons för Emil
5000 m-finalen blev spännande där tre man gjorde upp om guldet på sista varvet – Emil Danielsson, Turebergs Andreas Almgren och Ullevis Suldan Hassan. Emil hade segerchans fortfarande 60 meter från mål men debutanten på distansen, Andreas, var starkast och vann på 14:01.91 före Suldan med Emil på bronsplats bara tre tiondelar från silvret och ytterligare sju från guldet.
Mohammad Reza fyra på 14:05.15 och Oliver Löfqvist sexa på 14:06.52.

Sjätteplatser av Jocke och Sandra
På 800 m inledde Jocke Andersson offensivt men fick det tufft på slutet och slutade sexa på 1:50.44, två sekunder från medalj.
Sjätteplats blev det även för Sandra Törnros i längd där hon med 6.05 för första gången överträffade sex meter i det blå linnet. Hon blev nu sjunde spårvägare över den nationella elitgränsen.
Joel Groth hade 21.65 i 200 m-försöken men avstod finalen efter att ha varit sjuk tidigare i veckan. Tiden gör honom till delad nia genom tiderna i Spårvägen.

Resultatlistan